pátek 6. července 2018

Josie a kolt

AUTOR: Katherine Luka
NAKLADATELSTVÍ: KKnihy.cz
ROK: 2018
POČET STRAN: 215
ZDROJ: vlastní e-kniha








Anotace
Dvě ženy, malé dítě a široká prérie. Co je vyhnalo až sem? To je otázka, kterou si klade i průvodce karavan McDowel. Setkají se v zaprášeném městečku na západě a jejich cesty se na čas spojí. Do ryze obchodního ujednání se však zapletou hluboké emoce, a láska všechno jenom zkomplikuje. Navíc temná minulost kráčí těm dvěma za patami.

Hodnocení
Co vy a westernovky? Čtete? Nečtete? Nejspíš od doby, kdy jsem přelouskala Vinnetoua, jsem žádnou jinou nečetla. Proto pro mě novinka Katherine Luky byla příjemným zpestřením. Pokud však čekáte na každém řádku Indiána a přestřelky, budete zklamáni. Co však můžete očekávat, je romantická zápletka s tajemstvím.


Josie a její sestra Lina jsou na cestě do Berrytownu, do největší ospalé díry na světě. Josie plánuje otevřít restauraci a spolu s Linou a její dcerkou Ruby se tady chtějí usadit. Cesty jsou však nebezpečné, a tak si Josie najme Colta McDowela, aby je v pořádku do Berrytownu odvedl. Během čtrnácti dní na cestě se Josie a Colt trochu sblíží. Coltovi však vrtá hlavou, proč se dvě osamělé ženy i s malým dítětem chtějí usadit někde, kde lišky dávají dobrou noc a proč se, zvláště Lina, tak strašně moc bojí mužů?

Hlavní postavou je především Josie. Je hodně odvážná a navíc má velkou zodpovědnost za svou sestru Linu. Lina je oproti sestře bojácná. Ne že by neměla dost odvahy podniknout takovou cestu, ale má strach z mužů a vůbec jim nedůvěřuje. Colt je zkrátka sexy chlap a nevydrží dlouho na jednom místě. Je hodný a dokázala bych si ho představit po svém boku celý život...

Příběh se četl veslice snadno a rychle. Napomohl tomu nejen zajímavý děj, ale také větší odsazení odstavců. Kniha patří mezi odpočinkové žánry. Nechybí zde romantika, napětí a sympatické postavy. Jako správný román má i tento záporné hrdiny. Od autorky jsem žádný jiný příběh zatím nečetla, ale určitě chybu brzy napravím. Psaní je velmi svižné a čtivé a rychle vás vtáhne do děje.

Katherine Luka vykreslila pravou atmosféru divokého západu. Sice tam nepobíhal žádný Indián, ale z textu na vás dýchala atmosféra správných chlapů s koltem u pasu a žen v dlouhých šatech a s klobouky na hlavě.

I když se mi kniha opravdu líbila, mám výtky k vyvrcholení příběhu, konkrétně k hádce, která vypukla mezi postavami. Chvílemi jsem nevěděla, kdo mluví, zkrátka jich mluvilo moc najednou.

A konec? Co kdyby autorka napsala ještě několik kapitol navíc? Třeba by se mohla zaměřit na Linu, jejíž život byl dramatický a zasloužil by si více ho rozepsat.

Kdo má rád romantické příběhy, určitě bych jej doporučila právě  těmto čtenářům.

O autorce
Katherine Luka je literárně činná od svých mládežnických let, ale první knižní debut vyšel teprve v roce 2016. Debutem je dobrodružná Dračí nevěsta. Katherine Luka žije a tvoří na jižní Moravě. Každý adrenalinový zážitek, který ji potká – od bloudění v lese po hledání záchodu v supermarketu nějakým způsobem zpracuje do svých příběhů. Baví ji romantické, dobrodružné a vtipné příběhy, které mají zajímavou pointu. A jednoho dne, až bude konečně „velká“, si prý pořídí domeček u lesa se stádečkem ovcí…

Děkuji autorce za poskytnutí recenzního e-výtisku.

2 komentáře:

  1. Když to tak čtu přemýšlím, proč jsem vlastně přestala číst westerny. Vinnetou přitom patřil k mým oblíbeným knížkám. Budu se k nim muset zase vrátit a tuhle možná zkusím taky. Nějaká ta romantika neuškodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, trocha romantiky je vždycky potřeba a pro začátek je Josie a kolt vhodná volba.

      Vymazat