sobota 23. listopadu 2013

Křest knihy Kočičiny


Dne 23. listopadu 2013 se v Kroměříži na Riegrově náměstí ve Studentcentru (pro Kroměřížáky jinak řečeno v Knize) konal křest a autogramiáda knihy Kočičiny. Autorkou je Jana Oščádalová a výtvarnicí se stala kroměřížská rodačka Markéta Vydrová. Kmotrou knihy se stala profesorka gymnázia, která za studentských dob učila jak paní ilustrátorku, tak také vydavatele knihy Stanislava Juhaňáka.
   
                   Jana Oščádalová                                                Stanislav Juhaňák                                                  Markéta Vydrová

Úvodního slova se ujal Stanislav Juhaňák (šéf nakladatelství Tritonu) a představil nám všechny tři ženy spojené s knihou, poté si vzala slovo Markéta Vydrová a nakonec sama autorka Jana Oščádalová. Chvíli pohovořily o knize, jak kniha vznikala, jaké ilustrace byly zvoleny apod.

A pak přišel na řadu křest knihy. Místo klasického šampaňského se kniha omňoukala, což mi přišlo velmi originální a nápadité. Dokonce se zúčastnily i mé dcery, což je s podivem. Ale stalo se a knížka byla pokřtěná.

Vzápětí proběhla autogramiáda, kdy se jak autorka, tak ilustrátorka podepisovaly všem zájemcům.

Po podepisování byla krátká kulturní vložka v podobě kytaristy Daniela Vydry. Jeho písničky byly snadno zpívatelné a zapamatovatelné a na konci se dočkal zaslouženého potlesku.

Nakonec došlo i na čtení dvou příběhů z Kočičin.

Čekalo na nás také lehké občerstvení a roli hostitele se ujal pan Juhaňák, který každému návštěvníkovi nabídl velmi chutný chlebíček. A také nezapomněl na všechny přítomné děti - ty kromě lentilek obdržely také minipohádky z nakladatelství Triton.

Závěrem bych chtěla podotknout, že se mi křest knihy opravdu moc líbil. Škoda, že podobných akcí není v Kroměříži víc.

1 komentář:

  1. Srdečně zdravím a za partu tvůrců Kočičin děkuji za hezký článek. Jen prosím o malou opravu: pan nakladatel se jmenuje Stanislav Juhaňák, nikoli Tomáš :-). Hezký den přeje Markéta Vydrová, ilustrátorka

    OdpovědětVymazat