čtvrtek 5. září 2024

Soumrak Edenu

Anotace: Dva tisíce let po odchodu andělů je Eden sužován úpadkem, jehož příčina zůstává neznámá. Pravověrní z něj viní Heretiky a jejich zapovězenou magii, a napětí mezi oběma skupinami nebezpečně stoupá. Chrámová tanečnice Ada Efron žije posledních sedm let jako Pravověrná. Tají své heretické kořeny a snaží se zapomenout na to, že kdysi přísahala pomstu vrahovi svých rodičů. Když je však její identita prozrazena a její nový život se ocitne v troskách, Ada ví, že přišel čas odplaty. Dokáže zjistit, co se přesně stalo o Noci velké očisty, kdy její rodiče zemřeli? Stihne vraha najít, než v Edenu vypukne válka? A pokud ho najde, bude dost silná, aby ho porazila?

pátek 23. srpna 2024

Utopený poklad

Anotace:
Kubovi je jedenáct a nejede k moři. Místo toho bude celý prázdninový týden u nevlastního dědy kdesi na vesnici. Nikoho tam nezná, a navíc v celé dědově chalupě není internet. Ale zato je tam nachystaný podkrovní pokoj, který bude jenom jeho a kde ten strašný týden snad nějak přečká. Jenže ve svém pokoji Kuba záhy potká… Pavla. Kde se tu ale tak najednou vzal? A proč má kolo bez přehazovačky, nosí podivné oblečení, neví, co je to mobil nebo kdo je Messi? Ví ale, kde je ve starém zatopeném lomu ukrytý poklad z druhé světové války. A to se musí prozkoumat!

sobota 10. srpna 2024

Vánoční jedlička

Anotace: Vánoční příběh z pera osvědčené autorky dětských knih o skřítkovi, kterého si rodina Mráčkových donesla domů spolu s vánočním stromečkem. A děti mu daly jméno Jedlička. Nejen proto, že se k nim dostal s vánoční jedličkou, ale také proto, že je to náramný jedlík. A taky vykuk všemi mastmi mazaný, se kterým děti zažijí různá dobrodružství.

Kniha je určena jako první čtení, lze ji ale nabídnout i předškolákům ke čtení s (pra)rodiči.

Kniha je určena dětem od 4 do 9 let.

neděle 21. července 2024

Co si brouká louka

Anotace
: Prudká bouře, kterou na Lesní království seslal zlý černokněžník, připravila Lesní paní o vzácný perlový náhrdelník. Skoro všechny perly se podařilo sesbírat, zbývá posledních sedm. Ty se však zakutálely až na louku, kam už moc Lesní paní nesahá. Naštěstí je tu Matyáš, malý chlapec, který se za bouře ztratil v lese. Vydá se ztracené perly najít. Když vkročí mezi zvonky, chrpy, máky a luční traviny, zdaleka netuší, jaké dobrodružství ho zde čeká.

Pohádkový příběh o boji dobra se zlem seznámí dětské čtenáře s nejběžnějšími lučními květinami. Aby si děti znalosti o rostlinách upevnily, následují za každou kapitolou jednoduché otázky. Příběh je určen předškolákům a dětem mladšího školního věku.

středa 3. července 2024

Vracím se zpět

Od mého posledního příspěvku uplynulo mnoho měsíců, konkrétně poslední byl v listopadu roku 2023 a i předtím má aktivita byla téměř nulová. Důvod byl prostý - v roce 2021 jsem se rozhodla studovat Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně na Technologické fakultě.

Bylo to pro mě (a také pro mou rodinu) náročné období. Místo, abych četla knížky, u kterých si odpočinu, jsem se zahrabala do skript a učení. Na normální čtení už nezbyl prostor a abych byla opravdu upřímná, pokazila jsem si chuť a vypěstovala si drobný odpor ke čtení úplně všeho. Zvládnu ještě maximálně emaily a nadpisy článků.

6. 6. 2024 jsem zdárně odstátnicovala - nebudu lhát, bylo to těžké, nikdo mi zkoušky nedal jen tak, aby se neřeklo. Musela jsem prokázat své znalosti v oboru, také obhájit svou bakalářskou práci. Byla jsem vystresovaná, na pokraji omdlení, ale dala jsem to. Pokračovat ve studiu už nemíním, vzalo mi to spoustu energie, času, svou rodinu jsem odsunula na vedlejší kolej. Přesto jsem ráda, že jsem se dostala tam, kde jsem. Poznala jsem skvělé ženské, se kterými si rozumím a doufám, že i když se už nebudeme vídat a bude nás dělit dálka (kromě Klárky, která bydlí ve vedlejším městě), zůstaneme spolu v kontaktu.

Chtěla bych začít od začátku - úprava blogu (pokud to moje technické znalosti zvládnou), jinou grafiku. Mám v šuplíku nastřádáno asi dvacet článků ke knihám, které jsem četla, ale nestihla jsem je přepsat. Takže postupně sem budu zase dávat to, co mě baví. 

Ale chce to čas, bude teď léto, já nastupuji do nové práce a chci se věnovat také své rodině, jezdit po výletech a podobné záležitosti, které jsem během tří let zanedbávala.

Ale blog znovu ožije.