úterý 1. června 2021

Anonymita

AUTOR
: Ursula Poznanski, Arno Strobel
ORIGINÁL: Anonym (Rowohlt Verlag GmbH, 2016, Reinbek)
PŘEKLAD: Radovan Baroš
NAKLADATELSTVÍ: Kalibr
ROK: 2020
POČET STRAN: 344
ZDROJ: vlastní e-kniha






Anotace
První společný případ zavede komisaře Daniela Buchholze a jeho kolegyni Ninu Salomonovou na stopu tajemného internetového fóra Morituri, které se nachází v obtížně přístupné části internetové sítě, jíž se přezdívá darknet. Jeho členové mohou navrhovat jména potenciálních kandidátů a následně o nich hlasovat. Vítězové jsou předem odsouzeni k smrti. Jenže uživatelé fóra umístěného v anonymní části internetu přicházejí a odcházejí jako stíny a nenechávají za sebou žádné stopy. Naproti tomu smrt je velice reálná a číhá blíže, než si Buchholz a Salomonová dokážou představit…

Hodnocení


Celé hodnocení ke knize si můžete přečíst na portálu Chrudimky.cz


Obálky
Nejvíce mě zaujala obálka první. Ve stejném duchu je i druhý díl. Doufejme, že pokračování vyjde i u nás.
    


O autorech
Ursula Poznanski po střední škole vystudovala japanistiku, žurnalistiku, právo a divadelní vědu. V roce 2000 vyhlásila Rakouská televize ORF soutěž pro scénáristy, do které se zapojila. Soutěž sice nevyhrála, ale svůj rukopis poslala několika nakladatelům. Za dva roky jí vyšla první kniha, a tak od roku 2003 vydává knihy.

Arno Strobel je německý spisovatel. Do roku 2014 působil v oblasti IT, s psaním začal až těsně před svými čtyřicetinami. Píše především thrillery, několik knih vzniklo ve spolupráci s Ursulou Poznanski.


Děkuji portálu Chrudimka.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Od Ursuly už jsem pár knih četla a zatím nezklamala, takže se chystám i na tuhle knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář! Tahle byla úžasná. Shodou okolností čtu její novinku s názvem Ani mrtvá, ani živá. Zatím jsem na začátku, takže nemůžu soudit, ale ještě nevím, jak se bude kniha vyvíjet.

      Vymazat