čtvrtek 22. ledna 2015

Autorské setkání s Monikou Meškovou

20. ledna 2015 se v hulínské knihovně čtenáři setkali s regionální spisovatelkou Monikou Meškovou. Monika Mešková pochází z Uherského Hradiště, ale v současné době žije se svou rodinou v Hulíně u Kroměříže. Píše od roku 2013 a od té doby jí vyšly tři knihy a nyní má rozepsanou již knihu čtvrtou.

Monika Mešková posluchačům vyprávěla o své cestě k vydání knih a rozhodně to nebyla snadná cesta. Své knihy vydává u Knihovničky.cz a není tak omezována žádnými podmínkami velkých nakladatelství. Může si sama zvolit obálku, jakou chce, nikdo jí nezasahuje do obsahu. Největším problémem velkých nakladatelství je ediční plán, kde čekací doba je dva roky, kdežto v malém nakladatelství je svou vlastní paní.

Velkým pohonem jsou pro ni emaily a zprávy, které chodí od čtenářů. Dělají ji velkou radost a povzbuzují ji k tomu, aby psala dál.

Autorka krátce představila i své knihy. První kniha s názvem Románek pro baculku je podle skutečného příběhu. Bára po dvou rozvodech zůstala sama jen s dospívajícím synem, od základu mění celý svůj život a vyzkouší si spoustu věcí, které jsou pro ni poprvé. Lidé se autorky stále ptají, zda neuvažuje o pokračování Bářina románu. Otázka padla i na besedě a Monika se jen tak potutelně usmála a řekla, že možná ano. 

foto: Knihovna Hulín
Druhým románem v pořadí je kniha, která se jmenuje Slzy mi nesluší. Na rozdíl od první knihy je celá fiktivní a je o tom, jak málo známe své partnery a rodinu. 

Poslední vydanou knihou je Tajemství muchomůrky s tak trochu tajuplnou obálkou. Příběh vypráví o ženě, která dětství prožila v dětském domově a na základě tohoto zážitku si vysnila budoucnost o skvělém manželovi a hodných dětech. Vše ale není tak růžové, jak se zdá.

Poslední dvě jmenované knihy se v knihovně slavnostně pokřtily. Kdo měl zájem, mohl si Tajemství muchomůrky také zakoupit. Beseda proběhla v uvolněné atmosféře, bylo to příjemné podvečerní setkání a snad se čtenáři brzy dočkají dalšího křtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat