sobota 27. června 2020

Hříchy Hollywoodu

AUTOR: Alessandra Torre
ORIGINÁL: Hollywood Dirt (Everafter Romance, 2015)
PŘEKLAD: Hana Láryšová
NAKLADATELSTVÍ: Mystery Press
ROK: 2020
POČET STRAN: 400
ZDROJ: vlastní e-kniha






Anotace
Cole Masten je herec, kterého opustila jeho superslavná manželka. Dokonalý hollywoodský manžel se tak stává nejžádanějším hollywoodským nezadaným mužem. Jde z jedné party a jedné postele do druhé a město Los Angeles se musí mít na pozoru. Summer Jenkinsová je děvče z malého městečka Quincy ve státě Georgia. Summer umí dobře vařit, v posledním ročníku na střední ji zvolili za nejkamarádštější holku školy, ale pak přišlo fiasko se svatbou…Tihle dva pocházejí ze dvou naprosto odlišných světů a jejich životy se nikdy neměly protnout. Pak si Cole přečte knihu o městečku, v němž žijí šťastlivci, kteří vydělali jmění na akciích Coca-Coly. O šest měsíců později už vystupuje ze soukromého tryskáče na prašném letišti v Quincy a spolu s ním přichází i Hollywood a jeho hříchy. Summer od začátku ví, že s Colem budou jen problémy. Jak pro jejich město, tak i pro ni samotnou. Protože ne všechny protiklady by se měly přitahovat…

Hodnocení
Od autorky Alessandry Torre jsem četla knihu Dívku z 6E. A i přesto, že se mi její styl psaní líbil, k další knize už jsem se nedostala. Až teď. Hříchy Hollywoodu je typický ženský román s trochou erotiky, u které se občas začervenáte.


Celým příběhem vás provede Summer a Cole. Summer žije v ospalém městečku Quincy, které se proslavilo velkým množstvím milionářů na jednom místě - zbohatli díky akciím Coca-Coly. A právě do Quincy zavítá filmový štáb, aby tu natočili film o životě Idy Pinkertonové. Hlavní roli měl ztvárnit Cole Masten, hollywoodská hvězda a miláček žen bez rozdílu věku. Bohužel (nebo bohudík) jeho manželství ztroskotalo. Po mnoha sexuálních eskapádách ho jeho právník poslal do Quincy, aby za prvé unikl pozornosti novinářů a za druhé, aby se tam dal do pořádku. Jenže to by neměl potkat naši Summer, vyvrhelku, kterou má mnoho obyvatel na háku. A ano, mezi Summer a Colem to začalo pořádně jiskřit.

Pokud čekáte něco velkého, napínavého, tak na to zapomeňte. U čtení se uvolníte, zasmějete a přijdete na jiné myšlenky.

Alessandra Torre je autorka, která umí psát romány napříč žánry, ať už je to thriller nebo romantika. Hlavní postavy jsou sympatické. Mají svou minulost, se kterou se musí vyrovnat. Oba mají za sebou ne příliš povedené vztahy. Avšak každý z nich se s tím vypořádá po svém.

Cole je světaznalý mazák se sebevědomím sahajícím až někam do nebeských výšin. Kdežto Summer je úplně normální jižanská holka, ale nemyslete si, že je nějaká puťka obecná Umí se o sebe postarat, má prořízlou pusu a člověk se s ní nenudí.

Autorka vsadila na tuto nesourodou dvojici a udělala dobře. Ve vyprávění se střídají oba protagonisté - Cole se vyjadřoval v er-formě a Summer v ich-formě, což je trochu netradiční, ale takové rozdělení skvěle fungovalo.

Příběh má své záludnosti a čtenář nebude ochuzen i o překvapení, která jsem opravu nečekala. Kromě skvěle vybraných postav, uměla autorka popsat i prostředí, kde se příběh odehrával. Prostřednictvím řádků jste úplně cítili onu horkost léta, prašnost cest i bzučící komáry v přicházející noci. A k tomu jste dostali chuť na pořádně vychlazenou Colu. Autorka prostě umí.

I když je to kniha patřící do kategorie červených knihoven, určitě to není nic slaboduchého. Čtenářky si přijdou na své i v oblasti romantiky. Postelové scény nebyly vyloženě odvážné, ale mohli vám trochu zvýšit srdeční frekvenci.

Pokud vyhledáváte podobné romány, neuděláte vůbec špatně, pokud si titul přečtete.

Obálky
Ač nejsem příznivec obálek s postavami, tak tyto mě hodně zaujaly.
    

O autorce
Alessandra Torre, publikující pod jménem A. R. Torre, je autorkou moderních erotických románů. Její prvotina Blindfolded Innocence (Zaslepená nevinnost) vyšla v roce 2012, o rok později následoval neméně úspěšný druhý díl. Alessandra žije na jihu Spojených států se svým mužem a malým synem. Ráda čte a většinu času tráví se svou rodinou. Mezi její oblíbené spisovatele patří Lisa Gardnerová, Dean Koontz a Jennifer Crusierová.

Děkuji nakladatelství Mystery Press za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

  1. Moc pěkná recenze :) Na knížu se určitě chystám, už ji vyhlížím u nás v knihovně :)

    OdpovědětVymazat