pondělí 20. listopadu 2017

Ivana Chřibková nadruhou

AUTOR: Ivana Chřibková                                    NAKLADATELSTVÍ: Bookmedia
ROK: 2015, 2017
POČET STRAN: 234, 208
ZDROJ: vlastní












Anotace
Suchý hadr na dně mořském
Krátké kapitoly, vtipně odrážející dění na vesnici, trampoty dospívajícího člověka i těžké soužití s rodiči, kteří se vzali pouze a jenom kvůli vesnickým konvencím, nicméně ukazují, že je možné život brát i z té veselejší stránky. I když si na ten okamžik někdy musíte chvíli počkat.

Když to tam není, tak to tam nehledej
Krátké kapitoly rychle posouvají děj, jsou plné obyčejných příběhů s neobyčejnou dávkou sebeironie a humoru. Kniha Když to tam není, tak to tam nehledej je volným pokračováním autorčiny prvotiny Suchý hadr na dně mořském, kterou pozitivně hodnotili nejen čtenáři, ale ocenila ji také kritika.




Hodnocení
Celý článek si můžete přečíst na stránkách internetového knihkupectví KNIHCENTRUM.

O autorce
Ivana Chřibková po střední škole začala pracovat pro kulturní rubriku opavského týdeníku Kamelot. Později pro deník Svoboda v Ostravě. Po práci na několika charitativních projektech se rozhodla přestěhovat do Prahy. Dostala místo redaktorky týdeníku Ano televize Nova. Na Nově potom zůstala ještě dalších deset let - redaktor webových stránek televize, editorka, která online zpracovávala první reality show České a později ČeskoSlovenské SuperStar a také ostatních pěveckých show, šéfredaktorkou redakce webu nova.cz, producentka a scénáristka pořadu Volejte Novu. Po všech těchto zkušenostech se rozhodla kariéru na Nově přerušit a změnit svůj dosavadní život. Přestěhovala se do španělské Andalusie, kde napsala svou první knihu. Druhá kniha vznikla ve městě Leeds v Anglii, kam se přestěhovala za dalším životním dobrodružstvím.

Děkuji knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat