neděle 30. října 2016

Narozeninová soutěž

Dnešním dnem vyhlašuji soutěž. Protože mám dneska narozeniny, rozhodla jsem, že dva z vás vyhrají knihy nakladatelství Metafora.

První z nich je poslední novinka islandské spisovatelky Yrsy Sigurdardóttir Pamatuji si vás všechny. Kdo byl v květnu v Praze, mohl autorku vidět a nechat si od ní podepsat některou z knih, které vydala. Já pro vás nechala podepsat právě tuto. Myslím si, že kniha je teď ta pravá pro nastávající podzimní a zimní čas.

Anotace:
Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.

V malém městečku na druhé straně fjordu vyšetřuje policistka Dagný spolu se svým kamarádem, psychiatrem Freyrem, sérii nepřirozených úmrtí. Stopa vede do zaprášených archivů s policejními složkami z minulého století. Jak by ale tehdejší zločiny mohly souviset s nedávným záhadným zmizením Freyrova malého syna?

Druhá kniha je ještě čerstvá novinka od amerického spisovatele Roberta Craise Slib. Kdo četl knihu Podezřelý a zamiloval si fenku Maggie? Já rozhodně ano. V této knize se poprvé setkává detektiv Elvis Cole a James Scott, hlavní hrdina z Podezřelého. Kniha stojí za přečtení.

Anotace:
Když si soukromého detektiva Elvise Colea najme žena znepokojená zmizením své zaměstnankyně, zavede ho pátrání ke zdánlivě obyčejnému rodinnému domku. V normálních domech se však obvykle neskrývají vraždící zločinci s hromadou výbušnin…
Ulice je vzápětí plná policistů a mezi nimi i Scott James se svým legendárním policejním psem Maggie, fenkou německého ovčáka obdařenou výjimečnou inteligencí. A pouze Scottovi se podaří zahlédnout prchajícího vraha. Zabiják má ale jedno pravidlo: Nikdy nenechávej svědka naživu.


Tak a teď nastal čas k vyhlášení úkolů a podmínek ke splnění soutěže. Vše najdete v přiloženém formuláři. Soutěž trvá od 30. 10. 2016 do 6. 11. 2016. V následujícím týdnu vylosuji dva vítěze. Hodně štěstí.



Žádné komentáře:

Okomentovat