pátek 19. června 2015

Loom Band Gumičky

AUTOR:  Kat Roberts a Tessa Sillars-Powell
ORIGINÁL: Loom Band It (2014, Baron's Educational Series, Hove)
PŘEKLAD: Eva Fuková
NAKLADATELSTVÍ: Metafora
ROK: 2014
POČET STRAN: 128
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace
Chcete se skvěle pobavit a ještě získat originální a svěží doplňky a ozdoby? Pak se rozhodně pusťte do tkaní z gumiček. Dál budete potřebovat už jen maličký tkací stávek a háček. Práce je snadná a neuvěřitelně rychle přibývá, takže ve chvilce budete mít spoustu pestrobarevných náramků, prstýnků, náhrdelníků...

„Gumičkování" rychle získává velikou popularitu, tak neváhejte a připojte se. V téhle knížce najdete hned šedesát úžasných modelů, s detailními rozkresy, návody a názornými fotografiemi.

Jen co ale zábavným gumičkám propadnete, začnete tvořit podle vlastní fantazie a žádné instrukce už nebudete potřebovat. Pozvěte třeba i kamarády a rozjeďte veselou barevnou dílnu.

Hodnocení
Pamatujete si ještě na loňský hit gumičkování? Byla to obrovská vlna zájmu, gumičky se prodávali úplně všude. Ve velkých obchodech, v malých stáncích i v kamenných obchodech s knihami. Nejlevněji se gumičky pořídili v průměru 15 Kč za sáček.

I já jsem té mánii podlehla, ale nakonec jsem zjistila, že moje prsty nejsou tak obratné, abych mohla vytvářet složité anebo krásné výtvory. Je na to potřeba trochu šikovné prsty a také, řekněme si to na rovinu, i trpělivost. Přesto však jsem zvládla základní náramky, ty se mi opravdu dařily, pak také fish tails, zvládla jsem také uháčkovat barevné hvězdičky a tím moje umění skončilo.

Kniha z nakladatelství Metafora je jedna z prvních, která knihu o gumičkování vydala. Najdete zde 60 návodů na náramky, prsteny, na různé ozdoby jako jsou třeba náušnice nebo návleky na tužky či brýle. Každý návod obsahuje, kolik budete potřebovat gumiček, kolik háčkovacích stavů je potřeba a kterým směrem se bude háčkovat. Krok po kroku vás návod povede až ke zdárnému konci.

Na trhu najdete nepřeberné množství barevných gumiček. Od těch základních až po melírované, průhledné, tečkované a další a další a v různých barevných variantách. Dají se sehnat samostatně v sáčcích nebo také v sadách, kde kromě gumiček najdete i velký a malý stav i s-clipy.

Přichází léto, čas, kdy ukazujeme na těle co nejméně kousků oblečení. Co takhle ukázat na rukou i vlastnoruční náramky? Vsadím se, že v duhových barvách budou náramky zářit do daleka. 


Napsáno pro Metaforu

2 komentáře: