čtvrtek 10. prosince 2020

Srážka

AUTOR: 
Alexander Stainforth
NAKLADATELSTVÍ: David Kaps
ROK: 2020
POČET STRAN: 222
ZDROJ: vlastní e-kniha









Anotace
Znáte ten pocit, když se vám začne dařit, a pak se během chvilky něco pokazí? Přesně to se stalo mně.
Dostal jsem nabídku, která přichází jednou za život, a o pár minut později jsem se octl pod autem jednoho arogantního týpka. Doufal jsem, že už ho nikdy neuvidím, ale osud s námi měl jiné plány.
Je namyšlený, drzý a vzteklý nejspíš na celý svět.
Nesnáším ho.
Zároveň nemůžu popřít, že mě přitahuje.
A potom, když se málem porveme, dojde k něčemu, co jsem vůbec nečekal…

Hodnocení
Čerstvá novinka Alexandera Stainfortha patří do žánru červené knihovny. Pokud sledujete pravidelně autorovu tvorbu, víte, že v této romanci budou zamilovaní dva muži.


Filip pracuje jako redaktor v jednom populárním časopisu. Má jisté výsady - může pracovat z domu, protože jeho články jsou fakt dobré, a navíc mu šéfka nabídla, tedy spíš nakázala, aby napsal román. Román, který se stane bestsellerem. Taková nabídka se neodmítá. A on, ještě s hlavou plnou nových dojmů, vkročí bez rozhlédnutí do cesty. Málem ho zajede auto. Z něj vystoupí nakvašený týpek a nevybíravým způsobem se do Filipa pustí. Náhoda tomu chtěla, že se oba ještě několikrát setkali. A ze vzájemné nevraživosti se stane vzájemná přitažlivost.

Oba hlavní představitelé jsou sympatičtí mladí muži. Filip je „pisálek“, trochu zdrženlivý, slušný a lehce konzervativní. Jeho slabostí je alkohol - když se napije, veškerá slušnost a konzervatismus jde stranou. Max je oproti Filipovi hlučný, mluví jako dlaždič, ale za to je sexy, romantický a je tatínkem roztomilého chlapečka. Splňuje téměř všechny podmínky ideálního muže dívek a žen. Až na to, že je gay. Z dvojice jsem si oblíbila právě Maxe, ale občas jsem měla problém se v něm vyznat - myslí své city k Filipovi vážně? Má nějaké postranní úmysly?

U příběhu se zasmějete a odpočinete. Není to náročná literatura, u které byste museli přemýšlet. Tomu odpovídají i charakteristicky postav. Něco málo se o nich dozvíte, ale nečekejte, že jim autor udělá psychologický rozbor. Nehledejte ani dramatické zápletky, i přesto, že se v knize dočkáte náznaku napínavých okamžiků.

Kniha je nabitá testosteronem, přesto však je určená spíše ženám. Kořením jsou erotické scény. Autor je ale nerozepisoval příliš do detailů a ani je neodbyl několika málo slovy. Dávkoval je správným poměrem. Více se totiž soustředil na samotný vztah mezi Filipem a Maxem.

Srážka je pohodové a čtivé vyprávění, které potěší nejen příznivce Alexandera Stainfortha, ale i ty, kteří si rádi přečtou i něco jiného, než je heterosexuální romantika. 


O autorovi
Alexander Stainforth dosud napsal a vydal přes dvacet knih. Mezi nejúspěšnější patří historicko-romantická tetralogie Lady Jane, série Krásná Karolína z doby vlády Rudolfa II. a samostatné historické romance Ďáblova nevěsta a V zajetí vášně. Ve výčtu titulů najdete i thriller pro mládež, paranormální romanci a humornou love story, v současné době se věnuje také MM romancím. Čtyřikrát se stal spoluautorem vánočních knih Nakladatelství ČAS: Tři vánoční dárky, Vánoční zázraky, Tři vánoční přání a nejnověji Vánoční návraty. Zdroj: web autora


Děkuji Alexanderu Stainforthovi za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat