čtvrtek 20. srpna 2020

Všechny malé zázraky

AUTOR
: Jennifer Niven
ORIGINÁL: All the Bright Places (Alfred A. Knopf, New York, 2015)
PŘEKLAD: Jana Rajnyšová
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
ROK: 2020
POČET STRAN: 360
ZDROJ: vlastní e-kniha








Anotace
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích, přátelství a první lásce. Theodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.

Hodnocení

Celé hodnocení ke knize si můžete přečíst na portálu Chrudimky.cz



Obálky
Na Goodreads je velké množství jazykových variant a spoustu obálek, takže jsem vybrala první tři. Myslím, že tu první většina asi pozná, protože vyšla i u nás v prvním vydání. Mně se nejvíce líbí ta poslední, je jednoduchá a laskavá pro oko.
    

O autorce
Jennifer Niven je bestsellerová autorka New York Times. Všechny malé zázraky (All the Bright Places) je její první kniha určená pro mladé čtenáře. Napsala čtyři romány pro dospělé: American Blonde, Becoming Clementine, Velva Jean se učí létat a Velva Jean se učí řídit. Je také autorkou tří populárně naučných knih: The Ice Master, Ada Blackjack a Aqua Net Diaries, monografie o jejích zkušenostech ze střední školy. Vyrůstala v Indianě, nyní žije se svým snoubencem a třemi literárními kočkami v Los Angeles, které je stále jejím oblíbeným místem pro toulky.


Děkuji Chrudimce za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat