úterý 5. května 2020

První den mého života

AUTOR: Paolo Genovese
ORIGINÁL: Il primo giorno della mia vita (Einaudi, 2018, Turín)
PŘEKLAD: Barbora Mahlerová
NAKLADATELSTVÍ: XYZ
ROK: 2019
POČET STRAN: 312
ZDROJ: vlastní e-kniha





Anotace
Muž, dvě ženy a chlapec, přesvědčení, že dosáhli naprostého dna a bez vůle dál žít, se bezprostředně před tím, než se pokusí o sebevraždu, setkají se záhadným bezejmenným, který je přiměje, aby s ním uzavřeli dohodu: Věnuje jim sedm dní, během nichž poznají, jaký by byl svět bez nich. Potom je vrátí na stejné místo, přesně do okamžiku, ve kterém přistoupili na jeho návrh, a budou se moci rozhodnout znovu. A pro někoho se poslední den života možná změní v první den života nového.



Hodnocení
Celé hodnocení ke knize si můžete přečíst na portálu Chrudimky.cz

Obálka
Moc nerozumím tvůrcům nicneříkajících obálek. Patřím ke skupině lidí, kteří knihu kupují i očima a tuto obálku bych nejspíš v knihkupectví úplně minula.



O autorovi
Paolo Genovese je italský režisér a scenárista. Režíroval přes sto reklam a získal několik ocenění. V roce 1998 začal spolupracovat s Lucou Minierem na spoluautorství a režii krátkého filmu La scoperta di Walter; duo debutovalo v roce 2002 celovečerním filmem, s kriticky uznávaným komediálním filmem Neapolitan Spell. Genovese v roce 2010 samostatně režíroval La banda dei Babbi Natale. V roce 2016 získal jeho film Perfect Strangers (Naprostí cizinci) Cenu za nejlepší scénář mezinárodního hraného hraného filmu na filmovém festivalu Tribeca a za nejlepší film získal ceny Davida di Donatella. První den mého života je autorova prvotina. Zdroj: wikipedia


Děkuji Chrudimce za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat