středa 29. března 2017

Hulínské autorské čtení s Markétou Harasimovou

V pozdním odpoledni 28. 3. 2017 se v hulínské místní knihovně konala One Woman Show spisovatelky Markéty Harasimové. Markéta Harasimová před týdnem vydala svoji třináctou knihu s názvem Poháry touhy.

Kniha vypráví příběh o Viole, které znenadání spadne do klína dědictví v podobě vinice na Moravě. Ono vlastně ani není o co stát, protože vinný sklep se jí vyloženě propadá nad hlavou, ale Viola se rozhodne, že vinici dá do pořádku i přesto, že o vinařství nemá ani potuchy. Navíc se jí zjeví duch jejího dědečka, který ji přivede na stopu zločineckému gangu. Nechybí samozřejmě ani erotika, která dostává v autorčiných románech hodně prostoru.

Nové nakladatelství
Tato kniha je úplně první vydanou knihou nového nakladatelství MaHa, které Markéta Harasimová založila v prosinci 2016. Nové nakladatelství vzniklo na popud toho, že někteří vydavatelé svoje knihy nepropagují tolik, kolik by si kniha zasloužila.

Aby vzniklo nové nakladatelství je potřeba vlastnit živnostenské oprávnění, být v registru nakladatelů v Národní knihovně, získat ISBN, také si domluvit distributora, grafika, mít povědomí o marketingu.

Markéta Harasimová bude zatím vydávat svoje knihy, ale v budoucnu se nebude bránit spolupráci s českými spisovateli. 

Na otázku, zda bude vydávat i e-knihy k papírovým knihám, autorka odpověděla, že ne a ani o tom neuvažuje. Co však plánuje, je vydávání audioknih. 

Scénář k Sametové kůži a knížka pro děti
Už na minulém autorském čtení se Markéta Harasimová zmiňovala o tom, že pracuje na scénáři ke knize Sametová kůže. Scénář je na velmi dobré cestě, ale než se dostane do kin, ještě potrvá několik let, než nabude své finální podoby.

Už se také blíží vydání knížky pro děti. Kniha by měla vyjít do letních prázdnin nebo krátce po nich. Kniha se jmenuje Příběhy kočičky Ťapičky. Ťapička je malé bílé koťátko, které zažívá spousty dobrodružství. Ťapička už má také další pokračování.

Pro dospělé čtenáře autorka připravuje další román. Román Poháry touhy je eroticko-mysteriozní příběh, kniha, kterou má momentálně rozpracovanou, se bude týkat sériového vraha. Čtenářky, ale i čtenáři, se tedy mají na co těšit.

Beseda byla velice příjemná a díky komornímu publiku byla atmosféra uvolněná, všechny jsme se nasmály a kromě knih se také mluvilo o štíhlé linii, lechtivě o mužích či o zážitcích z křestů.

Žádné komentáře:

Okomentovat