neděle 19. června 2016

Životem nekráčím sama

AUTOR: Darina Hamarová
ORIGINÁL: Životom nekráčam sama (Motýľ, 2014)
PŘEKLAD: Anna Novotná
NAKLADATELSTVÍ: Práh
ROK: 2016
POČET STRAN: 164
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace
Skutečný, působivě ztvárněný příběh o vítězství nad zákeřnou nemocí
V románu Životem nekráčím sama se autorka Darina Hamarová inspirovala skutečným příběhem, vlastním životním osudem, který poznamenala nemoc. Zákeřná nemoc, která nemilosrdně zasahuje do mnohých rodin. Nemoc, která přináší bolest a těžké chvíle nejen trpícímu, ale i jeho nejbližším.

Hodnocení
Při prohlížení novinek v Knihcentru mě zaujala kniha Životem nekráčím sama. Už při čtení anotace mě lehce mrazilo, protože číst skutečné dramatické příběhy není tak snadné a jednoduché.

Danica si v prsu nahmatala bulku. Jako každá žena s ní hned šla k lékaři, ale lékař ji utvrzoval v tom, že se jedná pouze o tukovou bulku a že se nemá čeho bát. Po čase jí však postižené místo začalo bolet a na její naléhání se provedlo důkladné vyšetření - výsledek byl bohužel pozitivní. Danica okamžitě podstopila operaci, následovala chemoterapie a ozařování.

Danica je statečná žena a má velkou motivaci, aby rakovinu přežila - stará se nejen o své dvě děti, ale také o děti své sestry. I tato víra pomáhá překonat těžké období, protože samotná léčba není všechno. 

Kniha je především o dodání energie všem, kdo si touto strastiplnou cestou prošel, ať už těm, kdo rakovinou onemocněl, tak těm, kteří se o své blízké starali. Danica na této cestě nebyla sama. Měla kolem sebe nejen milující rodinu, ale také spoustu přátel, kteří jí stáli po boku a poskytovali ji potřebnou sílu. 

Životem nekráčím sama je skutečný příběh, který autorka zažila. Je to velmi silný příběh, při kterém mě občas mrazilo v zádech. Říkala jsem si, jak je ten osud nevybíravý a často i krutý. Příběh je vyprávěn v ich-formě, což na textu dodává ještě více emocí. Knihu nebudete chtít odložit, protože ač je příběh místy smutný, je také velmi čtivý. 

Kniha se mi líbila, málokdy se mi do rukou dostane opravdový příběh, který by mě až tak zaujal. Pokud i vy máte rádi skutečné příběhy a chcete z nich načerpat útěchu či optimismus, je tato knížka psaná přímo pro vás.

O autorce
Darina Hamarová celý život žije v Oravském Veselém. Studovala na gymnáziu v Námestově, VŠDS v Žilině (strojírenská technologie), UKF v Nitře (anglický jazyk a literatura) a v současnosti pracuje jako učitelka.



Knihu můžete zakoupit v e-shopu knihkupectví nakladatelství
Děkuji knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.


 

2 komentáře:

  1. Knížka vypadá na moc hezký příběh :) Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o této knížce jsem zatím vůbec neslyšela. A vypadá moc zajímavě :)

    OdpovědětVymazat