středa 18. listopadu 2015

Sedm dopisů z Paříže

AUTOR: Samantha Vérant
ORIGINÁL: Seven Letters From Paris (Sourcebooks, 2014, USA)
PŘEKLAD: Sabina Čechová
NAKLADATELSTVÍ: Jota
ROK: 2015
POČET STRAN: 256
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace
Samanthě Vérantové se ve čtyřiceti letech zhroutil celý život – je bez práce, po krk v dluzích, bez dětí a v rozvodovém řízení. Připadá si naprosto ztracená… do chvíle, než narazí na sedm starých milostných dopisů od Jeana-Luka, přitažlivého Francouze, kterého potkala v Paříži, když jí bylo devatenáct. Na internetu nachází jeho e-mailovou adresu a posílá mu krátkou zprávu, ve které se omlouvá za své mlčení. Omluva je přijata, Samantha a Jean-Luc se virtuálně sbližují a oba si rychle uvědomují, že vášeň, kterou pocítili před dvaceti lety, ještě nevyhasla. Samantha ví, že odjet do Francie za mužem, se kterým zažila jediný bláznivý horký den plný vášně, je šílenství, ale je to šílenství, na které čekala po celý život.

Něco málo o ději
Samantha prožívá krizi. Ne, středního věku, ale krizi manželství. Po dlouhých letech se jí nefungující manželství rozpadlo a ona se stěhuje zpátky k rodičům. Ale to není všechno. Musí také vyřešit dluhy, které jí přerostly přes hlavu, k tomu je bez práce.

Je na dně. Její kamarádka Tracey ji chce povzbudit a navrhne jí, aby si založila blog, kde zveřejní milostné dopisy, dopisy, které jí před dvaceti lety napsal jeden Francouz. Při pročítání Jean-Lukových dopisů si uvědomí, že tehdy byla do něj zamilovaná a rozhodne se mu napsat omluvný dopis. 

Tímto dopisem, který měl zpoždění dvacet let, se rozpoutá korespondence mezi Samanthou a Jean-Lukem a začali tam, kde skončili. Tentokrát není mezi nimi pauza dvaceti let, ale dělí je Atlantský oceán.

Hodnocení
Jak se mi kniha líbila? Líbila se mi moc. To vám asi k získání obrázku o knize stačit nebude. Celý článek si můžete přečíst na stránkách internetového knihkupectví KNIHCENTRUM.

O autorce
Samantha Vérantová je amatérská znalkyně vína závislá na cestování a odhodlaná, i když někdy velice nekonvenční, šéfkuchařka. Žije v jihozápadní Francii, kde se může věnovat všem svým zálibám, provdaná za přitažlivého Francouze, raketového vědce, kterého potkala v roce 1989, ovšem na další setkání (a také společný život) si museli počkat ještě dvacet let.

Obálky
Všechny obálky jsou krásné a těžko vybrat, která je hezčí.

  
  










Knihu můžete zakoupit v e-shopu knihkupectví.
Děkuji knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.

1 komentář:

  1. To vypadá parádně, někdy právě šílený nápad může být skvělým východiskem z těžké životní situace. Risk je zisk:)

    OdpovědětVymazat