středa 19. března 2014

Následujte své srdce

AUTOR: Andrew Matthews
ORIGINÁL: Follow Your Heart (Seashell Publishers, Trinity Beach, 1997)
PŘEKLAD: Kateřina Zajícová
ILUSTRÁTOR:  Andrew Matthews
NAKLADATELSTVÍ: Můj úspěch.cz
ROK: 2012
POČET STRAN: 144
ZDROJ: vlastní


HODNOCENÍ:



Anotace
Kniha Vám pomůže najít smysl v životě a práci.
 Je o tom, jak dělat to, co máte rádi a najít vnitřní klid. Jak se vypořádat s katastrofami a neobviňovat z toho svou matku. Jak šťastní lidé přemýšlí a proč jsou bohatí lidé bohatí. Je o tom, co dělají lidé, co stále prohrávají a jak nebýt jako oni.

Hodnocení
Kniha, která se mi dostala do rukou, má za úkol vám vytyčit, jak máte se svým životem naložit tak, abyste byli v pohodě a proplouvali jím pokud možno co nejlépe a bez překážek. Přiznám se, že knihy na téma osobního růstu nečtu, ale tahle mě zaujala a řekla jsem si, že by nebylo špatné se něčemu nového přiučit a trochu vnést do mého života pořádek a řád.

Po přečtení celého příběhu ve mně zůstaly jednotlivé myšlenky, které stojí za to, abych se nad nimi zamyslela, protože, ač trochu skeptická a nevěřící, mají něco do sebe.

Kniha je rozdělena do deseti kapitol, ve kterých se dozvíte, proč jsou důležité katastrofy a lekce, jak funguje princip příčiny a důsledku, jak se oprostit od lpění na věcech, nebo jak je užitečné pozitivní myšlení.

A následujte své srdce! To je název jedné kapitoly, která dala název i celé knize. Tuhle kapitolu jsem hltala jedním dechem a aby toho nebylo málo, přečetla jsem si i ještě jednou. Obsahuje tolik pravd, že mám najednou tolik energie změnit sebe k lepšímu.

V knize také najdete řadu příkladů - bylo moc příjemné číst o Mary či Fredovi, jaké mají štěstí či trápení než se prokousávat jen holými fakty. Navíc je kniha psána srozumitelně a jasně a vede vás k jednomu cíli - k úspěchu a štěstí.

Najdete zde také velmi povedené ilustrace, které namaloval sám autor. Ilustrace jsou vtipné, zábavné, s pointou i k věci.

A komu bych chtěla knihu doporučit? Určitě těm, kteří chtějí se svým životem něco udělat, změnit ho k lepšímu a kteří mají rádi knihy o osobním rozvoji.




O autorovi
Andrew Matthews je uznávaný mezinárodní spisovatel, který přednáší o úspěchu, štěstí a o motivaci. Jeho knihy se překládají do 38 jazyků a prodávají se v šedesáti zemích světa. Jeho knihy se používají jako příručky pro psychiatry a psychology po celém světě.



Děkuji Baroque Partners za poskytnutí recenzního výtisku.
Knih si můžete objednat přímo na stránkách Baroque Partners.

2 komentáře:

  1. Já bych si taky ráda přečetla nějakou knihu osobního rozvoje, ale mám z toho trošku strach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z této mít strach nemusíš, je moc příjemně psaná.

      Vymazat