čtvrtek 17. listopadu 2016

Ztracená náušnička

AUTOR:  Daniela Krolupperová
ILUSTRÁTOR: Lenka Vybíralová
NAKLADATELSTVÍ: Albatros
ROK: 2016
POČET STRAN: 63
ZDROJ: vlastní


HODNOCENÍ:




Anotace
Co všechno se dělo s náušničkou, když vyklouzla z Natálčina ouška? Jako první ji spatřila straka, a hned si ji odnesla do hnízda. Ale nenechavá stráčata se o blýskavou věc začala prát. A najednou ozdoba padala a padala k zemi… Přečtěte si o neuvěřitelném putování jedné náušničky ve tvaru pomněnky!

Hodnocení
Většina holčiček nosí krásné náušničky. Ale někdy se může stát, že holčička náušničku ztratí a už není k nalezení. To je také náš případ, kdy obě dvě dcery ztratily náušnici a už se nikdy nenašly...Je to škoda, protože ta jedna patřila k rodinnému zlatu - náušnice nosila i dceřina babička, zlato tak patřilo k těm, které se vyrobily ve třicátých letech dvacátého století.

Podobně na tom byla i Natálka. Nosila náušničky, které patřily její prababičce. Náhoda a nepozornost přispěla k tomu, že náušnička z Natálčina ouška spadla na zem. A od této chvíle začala dobrodružná cesta ztracené náušničky.

Příběh jsem měla přečtený během půl hodiny, ale moc se mi líbil. Protože kromě vyprávění o náušničce autorka do knihy zasadila i trochu jiný příběh, příběh Verunky a Jiřího a o šátku, který Verunce uletěl a o rozhodnutí, které jí změní celý život.

Knížka je určená pro malé čtenáře. Text je psaný velkým písmem, mezi řádky je velký prostor a ilustrace na každé stránce. Věty jsou skládány jednoduše, žádná složitá souvětí a těžká slova. Přesně takto má vypadat správné čtení pro prvňáčky.

O autorce
Daniela Krolupperová je překladatelka, novinářka a spisovatelka. Píše především pro děti a její knihy mají i poučení: Draka je lepší pozdravit aneb O etiketěSedmilhář Josífek nebo Já se nechtěl stěhovat!

Napsáno pro Databázi knih

Žádné komentáře:

Okomentovat