pátek 6. března 2015

Knižní úlovky, únor 2015

Únor byl měsíc, ve kterém se událo mnoho věcí. První věc, kterou jsem musela chtě nechtě prodělat, byly vysoké horečky a následně antibiotika. Nic moc, povím vám. Antibiotika jsem měla poprvé po třech letech a tak vysoké horečky jako jsem měla teď, si ani nepamatuju. Z nemoci jsem se dostávala dobrých čtrnáct dní a první dny nemoci jsem neměla ani chuť číst, takže se to docela hodně odrazilo na mém čtecím výsledku.

Druhá věc, která se mi udála, bylo to, že mě přijali na tříměsíční stáž v jedné účetní kanceláři. Je to tam fajn, získávám praxi a zkušenosti a také jsem poznala nové tváře.

Třetí a velmi důležitá věc, která se v únoru stala, bylo to, že jsem dostala možnost pracovat v knihovně. Je to sice jen na měsíc jako záskok za plánovanou nemoc, ale i tak si to plně vychutnávám a taktéž sbírám zkušenosti a získávám praxi. Rozhodně to není až tak jednoduchá práce, jak se navenek zdá. O tom, jak jsem si užívala měsíční práci knihovníka, bude článek někdy jindy.

Nyní vám chci představit knížky, které jsem dostala za měsíc únor. Moc jich není, zato jsou to pořádné boubelky.

První kniha je další kousek z pera amerického spisovatele Ernesta Hemingwaye Smrt odpoledne. Není to román, ale literatura faktu, která se týká kontroverzního tématu - býčích zápasů.

Druhá kniha je z nakladatelství Moba od české spisovatelky Jany Klimečkové Přezrálé moruše. Retro román plný vrcholů i pádů, štěstí i smutku, drobností všedního dne i převratných změn.

2 komentáře:

  1. Koukám, že začátek února jsme měly hodně podobný .. taky mě sklátila nemoc, se čtením jsme to měly stejně a já se z těch horeček taky dostala vlastně až po 14 dnech! :D
    O práci v knihovně určitě něco napiš.. já bych jednou hrozně ráda pracovala v knihovně a nebo v knihkupectví, takže Ti vlastně dost závidím! :D
    Krásné knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě něco sepíšu, protože to stojí za to. Dostala jsem k práci, která mě baví, hlavně ty knížky okolo, radit čtenářům o knihách. To je prostě sen snad každého knihomola.

      Vymazat