čtvrtek 29. srpna 2013

Knižní úlovky, srpen 2013

Srpen byl ve znamení knižního nenakupování. Své jsem si užila ve Zlíně minulý měsíc a protože už neočekávám žádné nákupy, článek zveřejňuji v předstihu.

Tentokrát všechny knihy, které jsem získala, byly od nakladatelství, které mi byly poskynuty k recenzi. Jsem za ně moc ráda, protože všechny kousky se mi moc líbí a už se na ně těším.

Jako první mi přišla kniha od nakladatelství Moba. Kniha se jmenuje Smrt na jazyku, napsal ji Jan Bauer a je to třetí díl série z doby Karla IV. Tak doufám, že to na sebe moc nenavazuje.

Druhá kniha, která mi přišla domů je z nakladatelství CooBoo a jedná se o knihu, která se jmenuje Krvavá cesta od Moiry Young. Na Goodreads je na tuto knihu hodně vysoké hodnocení a mě se anotace hodně líbila, takže jsem z velkého seznamu vybrala právě tuto.

Třetí kniha se jmenuje Zloději lidí od Roberta Craise, kterou mi poskytlo nakladatelství Metafora. Zloději lidí je dalším případem Elvise Colea a Joea Pikea a taky doufám, že příběh nenavazuje na předchozí případy.

A do čtvrtice mi přišla opět z nakladatelství Moba severská detektivka, která se jmenuje Andělé od Stélly Blomkvist.

Jsou to nádherné kousky a jsem moc ráda, že si je můžu přečíst.

9 komentářů:

  1. Na knihu Krvavá cesta sa už teším. Dúfam, že si ju niekedy kúpim :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé kousky. Krvavá cesta vypadá výborně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, Krvavou cestu teď čtu a nemůžu se od ní odpoutat. Čte se velice rychle, děj má spád, prostě paráda. Vřele doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že ty dvě série (Smrt na jazyku & Zloději lidí) jsou spíš typu jako detektivky Agaty Christie - stejní vyšetřovatelé ve všech knihách, ale samostatný příběhy. Takže nejspíš není třeba číst předchozí knihy k pochopení těch současných, i když by to pomohlo k lepšímu pochopení hlavních hrdinů... udivuje mě, že sis vybrala knihy, u kterých jsi nečetla první díly?

    A ta Krvavá cesta... chvilku mi trvalo, než mi došlo, o co se vlastně jedná :) Už nějakou dobu to okukuju na GR, takže si asi počkám na recenzi a pak se (snad už konečně) rozhodnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrt na jazyku jsem dočetla před pár dny a nějak to na sebe moc nenavazalo, ale docela mě zklamala. Co se týče dílů v sérii, tak mi nevadí, když čtu třeba třetí díl nebo tak, hlavně aby nebyly nějaké souvislosti. Z kraje roku jsem četla třetí díl od J.M. Coetzeeho. Bohužel to na sebe navazuje. Ale plánuju to doplnit.

      Jak už jsem psala, Krvavá cesta mě chytla a čtu jak o život. Už dlouho jsem nic podobného nečetla a zanechá to ve mně ještě dlouho vzpomínky.

      Vymazat
  5. Na Krvavou cestu se také těším, jsem na ni velmi zvědavá.Zaujala mě ale i ta severská detektivka Andělé..No celkově to jsou moc pěkné úlovky!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujímavé knižky, bohužiaľ nepoznám ani jednu.

    OdpovědětVymazat
  7. Knižky mi nič nehovoria, ale do oka mi hneď padli Andělé :)

    OdpovědětVymazat