středa 17. října 2018

Alena Mornštajnová v Kroměříži - 16. 10. 2018

Spisovatelka Alena Mornštajnová přijede do Kroměříže! Nebylo lepší zprávy toho dne. Zpráva se rozkřikla do všech stran a 16. října o půl páté se v kroměřížské knihovně sešlo převážně dámské osazenstvo, aby si vyslechlo příjemné povídání nejen o tom, jak se dostala k psaní, ale také o všech autorčiných knihách.

Alenu Mornštajnovou jsem poprvé viděla také v knihovně, ale ve Zlíně, kam v loňském předvánočním čase zavítala. Stejně jako tehdy i dnes byl plný sál nadšených čtenářů této valašskomeziříčské autorky. Myslím, že ani tentokrát nemusím spisovatelku představovat. Její tři knihy pro dospělé čtenáře jsou hodně známé a velmi oblíbené. Autorka také napsala jednu knihu pro děti, která rovněž sklízí zaslouženě pozitivní reakce.

Při autorčině vyprávění nikdo ani nešpitl, protože autorka se příjemně poslouchala. Vše měla krásně připravené. Už mám srovnání a stejně jako ve Zlíně, i tady paní Mornštajnová mluvila k věci, neodbočovala od tématu. 


Některé informace ale byly stejné, například to, jak vznikaly její knihy, jaká inspirace za tím vším stála. Novinkou však bylo to, že její knihy mají také audiopodobu. Jako první si čtenáři mohou poslechnout Hanu, Strašidýlko Strášu a později vzniknou také audioknihy také na Hotýlek a Slepou mapu.

Alena Mornštajnová také prozradila, že dopisuje další knihu. Má ji ze dvou třetin již hotovou, takže se čtenáři mohou těšit na nový příběh.

Žádné komentáře:

Okomentovat