pátek 30. května 2014

Odstíny vášně: Temná vášeň

AUTOR: Inka Loreen Minden
ORIGINÁL: Dunkle Leidenschaft, Shadows of Love (Bastei Lübbe AG, Kolín, 2013)
PŘEKLAD: Marek Pavka
NAKLADATELSTVÍ: Moba
ROK: 2014
POČET STRAN: 96
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ


Anotace
Sedmadvacetiletá Mia Ferrisová, americká designérka, dostává vynikající pracovní nabídku. Z Kalifornie se vydává do daleké Anglie, aniž by tušila, že ji čeká speciální úkol. Jejím zákazníkem je nejvyhledávanější a nejbohatší muž Anglie – Nathan Sterling, ale i on má svá tajemství a stinné stránky. A hlavně je zatraceně přitažlivý. Dokáže mu Mia odolat? Temná vášeň představuje dokonalý mix vášnivé romantiky a nevázané erotiky…

Něco málo o ději
Mia je mladá Američanka. Jejím zaměstnáním je bytové designérství a v tomto oboru začala úspěšně podnikat. Jejich služeb využije mladý anglický hrabě Nathan Sterling a požádá ji, aby přestavěla několik místností na jeho hradě.

Mia sedá do letadala a odlétá na měsíc do Anglie, aby se s Nathanem setkala. To ještě netuší, jaký dojem na ni udělá. Jenže to není takové, jak se zdá. Nathan si libuje v extravagantním sexu a místnosti, které má Mia předělat, jsou Nathanovy sexuální herny.

Oba po sobě velmi touží a vzájemně se doplňují. Tráví spolu spoustu času a Mia zjišťuje, že se do Nathana zamilovala. Zamiloval se i on do ní? Nebo ji využívá jen jako sexuální partnerku?

Hodnocení
Už je to velmi dlouho, co jsem naposledy četla erotickou knihu. Tuhle jsem si pořídila na květnovém Světu knih v Praze se slevou. Vůbec jsem netušila, o co v knize půjde. Anotaci jsem žádnou nečetla, na  přebalu také není, takže jsem do to ho šla naslepo.

Nehledejte v této knize žádná moudra a ani nepočítejte s tím, že se budete (moc) červenat. Sice bylo milování na prvním místě, ale bylo to, když to přeženu, téměř normální, žádné výstřednosti. Ale přece jenom ano, se tu objevila jedna výstřednost a ta se mi nelíbila - Nathan měl ve zvyku při svých "hrách" mluvit hodně neslušně a narozdíl od Mii mě to nevzrušilo, spíš mě to rušilo, protože se to k Nathanovi vůbec nehodilo. 

Co se týče hlavních postav, tak Mia se nějak ničím neliší od žen tohoto žánru. Máme tu sice úspěšnou podnikatelku, ale také nezkušenou ženu, která toho moc nezažila. Nathan je (narozdíl od ostatních mužů v tomto žárnu) vdovec a mě ho, přisáhám, bylo v tu chvíli i líto.

Kniha má jen něco málo kolem sta stran, takže během dvou večerů máte příběh přečtený. Ve výsledném hodnocení se mi kniha líbila. Proč ne, jednou za čas si ráda přečtu oddechovou četbu a právě tahle je vhodná ke chvílím u vody. Je to milé, pohodové čtení spojené s romantikou, chvílemi i vtipné situace mě dokázaly rozesmát.

Takže doporučuji přečíst všem příznivkyním romantického čtení.

O autorce
Inka Loreen Minden je pseudonym pro německou autorku Moniku Dennerlein. Píše také pod jmény Lucy Palmer, Loreen Ravenscroft, Mona Hanke a Monica Davis. Vydala několik erotických románů a M & M románů. Od roku 2013 píše také Y/A fantasy pod pseudonymem Monica Davis.

Obálky
Těžko říct, která obálka je hezčí. Možná o něco hezčí je ta německá, ale obě obálky jsou na stejné úrovni.


6 komentářů:

  1. Asi bych to neměla ani komentovat, když to není můj šálek čaje, ale to zní taaak hrozněěě, že musím. :-D Podle tvého popisu je mi líto toho papíru. :-D Omlouvám se za trapný komentář, ale šlechtic, který si chce zařídit pár pokojů ke svým hrátkám a rozdá si to s designérkou, to je fakt něco. :-D Roztomilý!
    Hezký víkend Ti přeju, milá Martino, snad se nezlobíš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rozhodně je to originální, ne? Rozhodně lepší než padesát odstínů, kde na 500 stránkách nebylo nic než jen sex a mezitím žádný děj. :-)

      Vymazat
    2. K 50 odstínům jsem se radši ani nepřiblížila, ale dneska jsem přečetla jako oddychovku S hlavou v pejru :-)

      Vymazat
    3. Dobře děláš, ani se k nim nepřibližuj.

      Vymazat
  2. na tak málo stránek to vypadá na dobrou knížku a zajimavý příběh. pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo to špatné a dalo se to číst, takže jestli máš ráda oddechovky tohoto typu, klidně si to přečti. :-)

      Vymazat