pátek 5. července 2013

Byla jednou koťata

AUTOR: Ljuba Štíplová
ILUSTRÁTOR: Josef Váňa
NAKLADATELSTVÍ: Albatros
EDICE: Ahoj děti - Dobrou noc
ROK: 2004
POČET STRAN: 64
ZDROJ: knihovna

HODNOCENÍ:



Anotace od vydavatele
Oblíbená televizní koťátka, která prošla ve filmové večerníčkové podobě už šestnácti státy světa, přicházejí znovu k našim dětem. Známá písnička z televizního seriálu doprovází kočičí příběhy.

Něco málo o ději
Kocourci Macourek a Canfourek jsou dva malí uličníci, kteří vymýšlejí různé lumpárny a povinnostem se vyhýbají jak můžou. A když se k nim přidá jejich starší kamarád Kočičák, můžete si být jistí, že strýček Mour a tetička Micka budou mít o další starost navíc.

Hodnocení
Kdo by neznal tyto dva vykutálené koucourky, má hodně co dohánět. Podle stejnojmenného televizního večerníčku z roku 1977 vznikla i tato knížečka se šesti veselými příběhy, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na rtech.

Kniha naučí děti nenásilnou formou správným způsobům, například to, že si mají čistit zoubky, aby je nebolely a aby se nebály pana zubaře nebo také to, že se nekreslí po domech, ale po papíře nebo také to, že se mají starat o své domácí mazlíčky.

Na konci každé kapitoly je část písničky, kterou většina z nás určitě zná a na vnitřní straně hřbetu je písnička napsaná celá i s notovým zápisem.

Kniha je doprovázená ilustracemi Josefa Váni, který také nakreslil již zmiňovaný večerníček.

O autorce
Ljuba Štíplová byla a pořád je známá především jako spisovatelka pro děti, ale byla také scénáristka a básniřka a je autorkou již legendárního Čtyřlístku. Vystudovala gymnázium, poté dva roky studovala sochařství na UMPRUM.


3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Já taky a mým dětem se to taky líbí, tenhle večerníček (i knížka) bude nesmrtelný :-)

      Vymazat
  2. Připadám si teď nějaká stará :)

    OdpovědětVymazat