pátek 12. července 2013

Barvy lásky: Nespoutaná

AUTOR: Kathryn Taylor
ORIGINÁL: Colours of Love - Entfesselt (Bastei Lübbe, 2012, Kolín)
PŘEKLAD: Tomáš Butala
NAKLADATELSTVÍ: MOBA
ROK: 2013
POČET STRAN: 271
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace:
Mladá a naivní Grace sice vyniká v oboru ekonomie, ale naprosto propadá v oblastni vztahů. Je nezkušená a nesmělá, to se má však brzo změnit. V Londýně, kam odlétá na pracovní stáž, potkává Jonathana Huntigtona - úspěšného, bohatého a nebezpečně charismatického muže - a okamžitě mu podléhá. Stále hlouběji a hlouběji unáší Grace do světa temných tužeb a oba se ztrácí ve víru vlastního chtíče. Vzápětí přichází studená sprcha jako varování, že by Grace měla další krok do neznáma pořádně zvážit.

Něco málo o ději
Grace je mladá studentka, která žije v Chicagu. Během svého studia se jí podařilo získat tříměsíční praxi v londýnské firmě Huntigton Ventures, kterou vlastní velmi úspěšný podnikatel Jonathan Huntigton. Jejich první setkání skončilo velkým nedorozuměním, když si Grace myslela, že ji Jonathan přijel osobně vyzvednout na letiště. Už v této chvíli Grace věděla, že se do Jonathana bezhlavě zamilovala.

Aby toho nebylo málo, Jonathan si ji osobně vyžádal k sobě jako asistentku a brzy se jejich pracovní vztah promění v milostný. Přesto je Grace Jonathanem varována, aby si nedělala žádné naděje na lásku nebo city - jedná se mu jen o sex.

Hodnocení
Nedá mi to, abych knihu nesrovnávala s Padesáti odstíny šedi, kniha k tomu vyloženě vybízí. Mají spolu něco společného - mladou a nevinnou studentku a úspěšného podnikatele. Ale v příběhu jsou tyto knihy rozdílné.

Grace je mladá žena, která studuje ekonomii v Chigacu. Díky svým znalostem získá tříměsíční praxi v Londýně, kde má nasbírat další zkušenosti. Je vzdělaná, takže do firmy rychle zapadne. I poté, co se stane Jonathanovou asistentkou, pořád má své pracovní úkoly, které musí plnit.

Jonathan je o něco starší než Grace a patří mezi atraktivní a nedosažitelné muže. Je podnikatel, kterému se podařilo firmu vybudovat do prosperitního podniku.

Grace i Jonathan mi byli hodně sympatičtí. Hodně jsem se obávala, aby Grace nebyla jen naivní slečinka, ale to se nestalo a já byla velmi překvapená, že se chovala normálně. Jonathan nebyl tak záhadný a neměl žádné skryté záliby. Podle toho, jak vypadal - černé vlasy, modré oči, svalnaté ruce - bych se do něj mohla zamilovat i já, takže se nedivím Grace, že mu propadla.

A jejich vášeň? Až jsem se při čtení červenala Milostné scény se neopakovaly, pokaždé byly jiné a měly zahrát na čtenářskou fantazii. Je sice pravdou, že některé výrazy v textu se vyskytovaly častěji, ale rozhodně to nebylo tak závažné.

Kniha končí hodně otevřeně a po dočtení se budete chtít dozvědět, jak vztah mezi Grace a Jonathanem bude pokračovat dále.

Příběh je vyprávěn v ich-formě z pohledu Grace a vy tak můžete sledovat její myšlenky a pochyby s Jonathanem.

Kniha je určená především pro ženy jako oddechové letní čtení a snění. Nejsou zde žádná moudra do života, ale mně se moc líbila a už se nedočkavě těším na další díl, který má vyjít v listopadu 2013.

O autorce
Kathryn Taylor je německá spisovatelka, která už od dětství věděla, že bude spisovatelkou. V jedenácti letech jí vyšel první příběh. Terpve série Barvy lásky ji proslavila a jí se tak splnil sen.

Obálky
Tentokrát přináším jen jednu obálku a to německého originálu. Těžko rozhodnout, která z nich je hezčí, protože obě jsou naprosto jedinečné a okouzlující. Přesto se mi ta naše líbí o trošku víc.

Děkuji nakladatelství MOBA za poskytnutní recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat