sobota 19. července 2014

Pozvi knihomola na výlet - do Hanáckých Athén

Rozhodla jsem se, že se zapojím do projektu, který vymyslela Radka z blogu Rachel-Roo. V čem spočívá? Pozvat knihomola na výlet a ukázat mu krásu domova.

Bydlím v Kroměříži, takže mohu nabídnout procházku městem, můžeme navštívit Arcibiskupský zámek, vystoupat na věž a projít se přilehlou Podzámeckou zahradou a vzdálenější Květnou. Dále zde můžeme navštívit muzeum, biskupskou mincovnu, arcibiskupské vinné sklepy.

Také zde máme tři pivovary, myslím si, že prohlídka může být velmi zajímavá.

Během prázdnin ve čtvrtek můžete navštívit i minihvězdárnu a každý pátek probíhají oblíbené komentované prohlídky historickým městem.

Je toho k vidění mnohem víc, než co jsem vyjmenovala. Kroměříž je krásná za každého počasí i za každého ročního období, tímto vás zvu do Hanáckých Athén

3 komentáře:

  1. Potvrdzujem, že Kroměříž je krásne mesto s úžasnou atmosférou, vždy, keď tam som, tak vám obyvateľom trochu závidím (milujem Arcibiskupské záhrady) :) Čo sa týka miestnych zaujímavostí by som ešte upozornila na cukráreň, kde predávajú tú najväčšiu zmrzlinu, akú som kedy videla, a ešte je k tomu aj dobrá :) Z malej som bola najedená na celé popoludnie, niektorí odvážlivci si dávajú aj strednú (celý veľký sladký kornútok kopcom naplnený zmrzlinou). Takže návšteva Kroměříže je zaujímavá nielen pre milovníkov krásnych miest, ale aj pre mlsné jazýčky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kroměříž je krásná, byla jsem tam dva týdny pracovně a ráda bych se ještě někdy vrátila a ukázala to tam manželovi. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není problém :-) Pokud byste se sem chtěli vydat, ráda vás Kroměříží provedu.

      Vymazat