středa 9. července 2014

Barvy lásky: Ztracená

AUTOR: Kathryn Taylor
ORIGINÁL: Colours of Love - Entblösst (Bastei Lübbe, 2013, Kolín)
PŘEKLAD: Tomáš Butala
NAKLADATELSTVÍ: MOBA
ROK: 2013
POČET STRAN: 255
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace
Návštěva Říma? Pro mladou Britku Sophii Conroyovou je to něco výjimečného. Ale nikdy by nevěřila, co na ni v tomto věčném městě čeká. Setkání s hříšně atraktivním profesorem umění Matteem Bertanim jí naprosto změní život a odhalí nové dimenze rozkoše...

Něco málo o ději
Sophie je mladá Angličanka, která přijela pracovně do Itálie, aby dala do pořádku velkou sbírku předmětů k prodeji. Spolu s otcem vlastní jednu velmi uznávanou aukční síň a pro Sophii je čest tuto sbírku zaevidovat.

Jenže již na večírku, kde se má s panem Giacomem setkat, se stane něco, co ovlivní celý její pobyt v Římě. Potkává Mattea, který je velkým Giacomovým přítelem. A nejen to, je také vysokoškolský profesor výtvarného umění a také odborník na malíře a jeho posudky mají velkou váhu. Vůbec nesouhlasí s rozprodáním Giacomovy sbírky.

Jenže to není vše. Sophie je k Matteovi velmi silně přitahována, nepoznává sama sebe a je přemožena city, které k Matteovi pocítí. Ale Sophie své city drží pod pokličkou, protože si s Matteem pracovně nerozumí. Avšak pak to vypukne - Sophie zaskakuje za modelku. Tato modelka slouží studentům malířství jako akt.

A právě tehdy se to stane - jiskření, které mezi Matteem a Sophií probíhalo, přeskočí v obrovský žár. Ale i v jejich vztahu je však tajemství, které nechce vyjít na světlo.

Hodnocení
Přiznám se bez mučení, že na tuhle knihu jsem se vážně těšila. Po přečtení předchozích dvou dílů jsem ve stylu této autorky našla zalíbení. Píše velmi poutavě, živě a čtivě, rozhodně se při čtení nenudíte.

Předchozí dva díly byly o Grace a Jonathanovi, tento díl byl už úplně o někom jiném a to se mi na tom moc líbí, že se série nenatahuje o další a další díly, které pak většinou nestojí za nic. Přesto však o Grace a Jonathanovi byla krátká zmínka a velice mě to potěšilo, protože je to, jako bych se setkala se známými, které jsem dlouho neviděla.

Sophie už jako velmi mladá začala pomáhat svému otci v aukční síni, práce ji velmi baví. Otec ji proto posílá do Itálie, aby zdokumentovala sbírku umění Giacoma, který se chce po smrti své ženy odstěhovat do Anglie. Je to velmi sympatická žena, své profesi rozumí a každý, kdo s ní přijde do kontaktu, ji musí mít rád.

Matteo je vysokoškolský profesor výtvarného umění a zároveň odborník na malíře a některé aukční síně si žádají jeho posudek. Není to typický Ital, každý si představí snědého muže s černými vlasy, ale Matteo má vlasy světlé. Patří k typu mužům, po kterém ženy, bez rozdílu věku, šílí a bláznivě se do něj zamilovávají. Matteo si však vybírá, přesto však patří k velmi oblíbeným mužům v Římě. Ale i on má své tajemství a slabé místo a čím víc ho Sophie poznává, tím víc se jí Matteo uzavírá.

Jestli byste čekali, že v příběhu najdete jen lechtivé scény, budete zklamáni. Příběh je spíše zaměřen na děj a milostných aktivit Sophie a Mattea je o něco méně. Přesto o ně nepřijdete, můžete si je však přečíst až za druhou polovinou knihy. V té první polovině to mezi hlavními aktéry neustále jiskří. Přesto vás kniha chytne a vy ji budete číst bez přestávky, protože budete chtít vědět, jak to se Sophií a Matteem skončí. 

Je to příjemná oddechová četba a už se těším na další díl, protože autorka má ve zvyku nechávat svá díla otevřená. Jenže to si ještě musím počkat až do podzimu, kdy má nakladatelství Moba v plánu vydat čtvrtou knihu.

O autorce
Kathryn Taylor je německá spisovatelka, která už od dětství věděla, že bude spisovatelkou. V jedenácti letech jí vyšel první příběh. Teprve série Barvy lásky ji proslavila a jí se tak splnil sen.

Obálky
Která se vám líbí více? Německá nebo česká? Za sebe říkám, že česká.

Děkuji nakladatelství Moba za poskytnutí recenzního výtisku

2 komentáře:

  1. Já četla oba dva předchozí díly a na tento díl se velmi těším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se ti ty předchozí díly líbily, tak tento se ti bude líbit taky.

      Vymazat