pondělí 28. dubna 2014

Šťastná máma - 10 tajemství spokojeného mateřství

AUTOR: Meagan Francis
ORIGINÁL: The Happiest mom - 10 secret to enjoying motherhood (New York, 2011)
PŘEKLAD: Kateřina Orlová
NAKLADATELSTVÍ: Noxi
ROK: 2014
POČET STRAN: 144
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ


Anotace
Autorka, matka pěti dětí, v knize prozrazuje 10 překvapivě jednoduchých tajemství jak se stát šťastnou mámou. Tento revoluční a vtipný pohled na rodičovství je přínosný jak pro dítě, tak pro rodiče. V knize najdete spoustu užitečných rad, nezbytných ve chvílích, kdy už nevíte kudy kam.

Hodnocení
Ať už jste novopečená maminka nebo ostřílená máma starších dětí, určitě víte, jakou část dne vás děti zaměstnávají. Dalo by se říct, že je to permanentních dvacet čtyři hodin denně. Buď se o ně staráte a pokud se o ně nestaráte, tak na ně aspoň myslíte.

Kniha Šťastná máma je příručka pro všechny maminky, které chtějí být šťastné. Protože, přiznejme si to, péče o naše potomky není vždy procházka růžovou zahradou.

Kniha je rozdělená do deseti kapitol, které vás s lehkostí povznese nad problémy, které by nás mohly trápit. První kapitola nás stručně seznámí s jednotlivými části knihy.

Příručka by nás měla naučit, jak být sama sebou, jak nechat věcem volný průběh a jak se naučit plánovat či jak pečovat sama o sebe. Je také důležité mít spřízněnou duši, která se s námi podělí o štěstí a problémy s dítky a starosti každodenního života. Nezapomíná se i na milostný život, protože i ten je důležitý, aby máma byla opravdu šťastná.

V knize také najdete po stranách rady či zjištění ostatních maminek a po přečtení mě napadlo, že některé výroky se shodují s mou osobou.

Součástí jsou i testy, které by měly odhalit, jaký typ jste. Přiznám se, že testy jsem vynechávala, protože jim (žádným testům) nevěřím.

Patřím už k těm zkušenějším maminkám, takže některá odhalená tajemství pro mě tajemství nebyla, ale některá témata byla pro mě inspirující a motivující, především kapitola č. 9 - Pečujte o sebe.

Knihu bych doporučila všem maminkám bez ohledu na věk a zkušenosti. Když už byste v knize nic pro sebe nenašly, určitě se při čtení aspoň zasmějete, protože je kniha psaná s vtipem a lehkostí.

O autorce
Meagan Francis je pisatelka o rodičovství, blogerka a sloupkařka, přispívá také do časopisu Parenting. Vznikly s ní rozhovory v NBC, MSNBC a New York Times a bloguje na TheHappiestMom.com. Jejím prvními knihami jsou Table for Eight a The Everything Health Guide to Pospartum Care. Je spoluautorkou knihy One Year to an Organized Life with Baby. Meagan má čtyři syny a dceru a žije s rodinou v Saint Joseph v Michiganu. Zdroj: Meagan Francis

 Děkuji internetovému knihkupectví Bux za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat