čtvrtek 2. ledna 2014

Knižní úlovky, prosinec 2013

A máme tu nový rok 2014 a také nový přehled knižních přírůstků. Nebylo jich mnoho, opět spíše poradická záležitost, ale jsou to stejně knihy, které jsem si přála mít. Tak pojďme pěkně popořádku.

Nejdříve mi přišla kniha od mladé spisovatelky Marcely Remeňové, která se jmenuje Osm světů: Seznámení. Kniha se mi líbila, ale protože to není tak úplně můj žánr, kniha poputovala sestře do knihovničky.

Další knižní poklad přišel v jeden den a za půl hodiny už nebylo co číst. Kniha je pro děti a jmenuje se Půjčovna babiček. Ta skončila jako dárek pro mou starší dceru.

Třetí kniha v pořadí se jmenuje Ohnivý anděl od islandské spisovatelky. Příběh byl velmi zajímavý, hodně čtivý a určitě bych si chtěla přečíst i další knihy od této autorky.

Z Metafory mi taktéž přišla příručka Háčkování: Jak na to. Jsem háčkařka-amatérka a tato kniha mi přišla opravdu vhod.

A poslední recenzní výtisk se týkal nejnovější knihy spisovatelky Jojo Moyes Poslední dopis tvé lásky. Po absolutním knižním nestíhání se do knihy pouštím až po Novém roce a doufám, že bude přečtená co nejdříve. Zatím je opravdu zajímavá.

A pak přišly Vánoce. Napsala jsem si seznam knižních přání a doufala, že aspoň některé z nich se v knihkupectví objeví. Ano, některé tam opravdu byly. První kniha je závěr trilogie o Taťáně a Alexandrovi Letní zahrada od spisovatelky Pauline Simmons.

A posledním ježíškovským dárkem je Brenda Veliká od slavného C. D. Payna z nakladatelství Jota.

A to je vše přátelé. Přeji vám šťastný nový rok a vykročení tou správnou nohou.

4 komentáře:

  1. Už se těším na recenzi knihy Poslední dopis tvé lásky. Pořád váhám, jestli si knihy od Jojo Moyes pořídit či nikoliv. Raději bych si ji od někoho nejdříve půjčila, ale není od koho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co třeba knihovna? Já na ni nedám dopustit, i když tam chodím te´d málo. Poslední dopis čtu a moc se mi to zatím líbí, takže jestli mi vyjde čas, přečtu si i další její knížku :)

      Vymazat
  2. Krásné úlovky :) Ohnivého Anděla bych si také ráda přečetla :) Krásný Nový rok přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti, bude se ti to líbit. Tobě také přeji pohodový rok 2014 :-)

      Vymazat