sobota 1. června 2013

Knižní úlovky, květen 2013

No, slib nic kupovat jsem tentokrát opět nedodržela. Byl totiž jarní výprodej v Buxu a když jsem viděla, jaké knížky tam jsou, tak jsem neváhala a několik si jich objednala. Na konci dubna byla také akce v Jotě "ČARODKY", a tak jsem nabídky využila a pořídila si dvě knihy. No a také se na mě usmálo štěstí v podobě výhry, také na Buxu a přišly také nějaké recenzní výtisky. Tak tady jsou:

Nejprve mi přišla již zmiňovaná výhra ve fotografické soutěžky v Buxu. 

Je to Měděný jezdec od Paulliny Simonsové z nakladatelství Ikar. Příběh se odehrává v roce 1941 a je z období obléhání Leningradu.

Druhá kniha je od Knižního klubu, napsal ji Mark Owen a Kevin Maurer a jmenuje se Nelehký den a je to vyprávění o misi, která zabila Bin Ládina.

Třetí kniha je také z Knižního klubu a jmenuje se Game, napsal ji Anders de la Motte. Kniha je o zvrácené hře, kdy se za drobné úkoly získávají peníze. Náročnost úkolů se však stupňuje.

O několik dní později přišly oba balíčky - jak z Joty, tak i z jarního buxového výprodeje.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse.

Další přírůstek nepřírůstek je první díl Oksy Pollockové, který na podzim poputuje do jiných rukou. Knihu napsaly dvě ženy Anne Plichotová a Gendrine Wolfová. O Okse se říká, že je Harry Potter v sukních. Sama si ji přečtu. Do podzimu času dost.

A teď už přichází na řadu buxový výprodej. Poté, co jsem si knihy objednala, bych ještě nějaké další přihodila, ale tak co už, nebudu to přece přehánět, ne? :-)

Tisíc sluncí od Alexe Scarrowa z nakladatelství Plejáda je příběh o tom, že na pobřeží u USA je nalezen vrak amerického bombardéru z 2. světové války, ale posádka v něm má nacistické uniformy.

Zamilovaní bohové a bohyně od řecké spisovatelky z nakladatelství Pragma je kniha o partnerských vztazích, které vysvětluje pomocí řeckých bohů a bohyň. V tomto jsem se asi hodně spletla, když jsem ji objednávala, ale tak zkusím si ji přečíst.

Poslední dítě od Johna Harta z nakladatelství Brána je kriminální thriller. Třináctiletý Johny nevěří, že jeho dvojče Alyssa je mrtvá a začne po ní pátrat spolu s detektivem Huntem.

Nebe může počkat napsala Cally Taylorová a vydalo ji nakladatelství Plejáda a je to příběh o tom, jak se Lucy stane duchem, ale aby zůstala se svým snoubencem, musí najít životního partnera pro úplně cizího člověka. Tak na tohle se opravdu těším, i přesto, že toto téma je hodně obehrané.
Tak trochu podobné téma je i v knize Deník strážného anděla z pera Carolyn Jess-Cookeové, taktéž Plejáda. Ruth je strážný anděl sebe sama.

Tajemství berberského amuletu napsala spisovatelka Jane Johnson, nakladatelství Plejáda, Pátrání po stopách amuletu zavede Isabel až do marockých pouští.

Fantom opery je klasické dílo. Viděla jsem ho jako film a hodně mi učaroval, takže když jsem viděla, že je i knižní podoba v dobré ceně, neváhala jsem. Doufám, že kniha bude stejně dobrá jako film, ale na Databázi knih má dobré hodnocení, tak tomu budu věřit.

A nakonec Evoluce od Bernarda Becketta je kniha v daleké budoucnosti Země, která si pošla globální katastrofou a život se soustředí na malém soustroví uprostřed oceánu.

Už se těším na další výprodej. :-)

Pak mě přišel nečekaně (ano, nečekaně) další balíček s další výhrou od Fragmentu. Jedná se o detektivku z pera Nancy Martin a jmenuje se Diamanty nosí smrt.

Nakonec se mi podařilo získat také recenzní výtisk z Knihy ZLÍN Švábi. Je to moje první setkání s Jo Nesbøm a už se těším, jak se s ním seznámím.

Dalším recenzním výtiskem je kniha severského autora, respektive dvou autorů Liselotte a Sørena Hammerových Za všechno se platí, které vydalo nakladatelství Host.

A úplně poslední den mi přišla výhra od Bastery. Jmenuje se Ďáblovy kosti a napsala ji Kathy Reichs.

6 komentářů:

  1. Nádhera! :) Všechny knížky vypadají krásně. :) Závidím tolik krásných knih! :)) Chtěla bych si pořídit Game,Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a Deník strážného anděla.Oksa Pollocková vypadá úžasně,ale bohužel nevím jestli si ji někdy do budoucna přečtu. :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Z posledního "řádění" mám taky moc radost. Momentálně o víkendu budu číst Deník strážného anděla a na Oksu se taky chystám v brzké době.

      Vymazat
  2. Nádherné kúsky! :) Toľko skvelých kníh :) Oksu by som si rada prečítala, len momentálne nie sú akosi financie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Oksa je dárek pro mou sestru a navíc jsem využila 50% slevy, kterou Jota měla. Taky moc penězi neoplývám, takže vše nakupuji ve výprodejích nebo v Levných knihách.

      Vymazat
  3. Šváby ti moc závidím a zajímala by mě jejich recenze. Napíšeš ji pak prosím? Ke mně se kniha dostane až po oficiálním datu vydání a už teď se na ni třesu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Švábech už je článek na světě, můžeš ho najít tady http://knihu-prosim.blogspot.cz/2013/05/rc-svabi.html :-)

      Vymazat