úterý 7. února 2017

Deník fejsbukové matky pokračuje...

AUTOR: Lucie Nachtigallová
NAKLADATELSTVÍ: Omega
ROK: 2017
POČET STRAN: 208
ZDROJ: vlastní


HODNOCENÍ:




Anotace
Specifický smysl pro humor, sebeironie a další stovky vtipných příběhů mámy od tří dětí, kterou jste mohli poznat už v prvním díle Deníku fejsbukové matky, tlačí na naši bránici snad s ještě větší silou než předtím. Peripetie, které rodiče, dvojčata Viki a Fandu, jejich malou sestru Bětku a domácí zvěřinec denně potkávají, tentokráte zahrnují statusy z let 2012 – 2014. Jak to dopadne, když se přetížená matka rozhodne ještě kromě plození, rození, kojení a výchovy dětí podnikat? Věřte, že se budete smát od první do poslední stránky.

Hodnocení
Že neznáte fejsbukovou matku? To je ale velká chyba, protože byste ji znát měli. Už jen z toho důvodu, že je to žena, která zvládá rodinu a práci. Že podobnou mámu znáte ve svém okolí? I to je možné, většina žen toho zvládá opravdu hodně - děti, manžela, domácnost, práci a další nečekané věci.

Tato matka vám však ukáže, že se dají každodenní záležitosti popsat humorně a s nadhledem. Je jasné, že vždycky všechno není tak růžové a příjemné, jak Lucie popisuje, někdy člověk skončí i v nemocnici na kapačkách, když si na sebe vezme spoustu práce a ani si moc neodpočine.

Lucie má můj obdiv. Ale to už jsem psala v předchozím článku na první díl Fejsbukové matky. Ke všemu tomu, co Lucie měla, přibylo i podnikání - výlety s tajenkou a pořádání pohádkových lesů. Kde na to bere tu energii? Kde se dá trocha té energie sehnat? 

Knihu můžete začít číst od prostředka nebo od konce a nic vám neuteče. Statusy na sebe nenavazují, takže buďte bez obav, že něco propásnete. Kniha je doprovázena fotografiemi, ať už dětí, zvířectva či momentek jen tak. S Lucií a její rodinou čtenář stráví tři roky (2012 - 2014), občas ve statusech zmíní události, která se staly nejen ve světě, ale i u nás.

Na závěr knihy pro vás Lucie připravila několik bonusů. Jaké? To už si musíte najít sami.

Když porovnám obě knihy, řekla bych, že jsou stejně vtipné, ironické, ale i vážné. Z většiny statusů, i když se Lucie občas zlobí na děti i manžela, je cítit láska a štěstí, že jsou šťastná rodina a to dělá hodně.

Pokud se chcete zasmát a odpočinout si, jsou statusy Lucie Nachtigallové určené přímo pro vás. A já jsem ráda, že jsem si je mohla přečíst.

O autorce
Lucie Nachtigallová (1977), absolventka Fakulty sociálních věd UK, přispívala do tištěných médií jako novinářka už od šestnácti let. Postupně zastávala post produkční, dramaturgyně a šéfredaktorky pro řadu českých deníků, časopisů a televizí. Mnoho let žila a pracovala ve Velké Británii, Španělsku a Itálii. Mimo jiné natáčela pro americkou televizní společnost CNBC dokumentární sérii The Players o nejbohatších podnikatelích světa. Je spolumajitelkou firmy Velká dobrodružství. Zdroj: nakladatelství Omega

Napsáno pro nakladatelství Omega.
Knihu můžete zakoupit v knihkupectvích Knihy Dobrovský.

Žádné komentáře:

Okomentovat