pátek 25. března 2016

Druhé autorské čtení Markéty Harasimové v Kroměřiži

Kroměřížskou knihovnu 24. března 2016 přijela navštívit spisovatelka Markéta Harasimová. Je to už její druhá beseda, která se v Kroměříži uskutečnila. První beseda byla před rokem a autorka na ní představila knihu Sametová kůže. V současné době ke knize vzniká filmový scénář, takže se kniha dočká i televizního zpracování.

Vražedná vášeň a Pouta z pavučin
Tentokrát autorka nepředstavila jen jednu knihu, ale rovnou dvě. Ta první vyšla na podzim loňského roku. Jmenuje se Vražedná vášeň. Tuto knihu jsem četla, celou recenzi si můžete přečíst zde.

Liliana a Artur spolu prožívají nádherný vztah. Jsou sice teprve na začátku, jsou zamilovaní až po uši, ale oba tuší, že jejich láska je ta osudová. Oba pracují v jedné laboratoři, která vyvíjí lék proti rakovině a je téměř před dokončením. O tento lék se však zajímají zločinci, kteří jsou schopni jít i přes mrtvoly, aby recepturu na převratný lék získali. Kvůli léku je unesen a zavražděn Arturův kolega, ale ani on a Liliana nejsou v bezpečí.

Kniha Pouta z pavučin vyšla teprve nedávno, konkrétně na konci února. Příběh se odehrává v prostředí fitness a kulturistiky, v hlavní roli pašování steroidů a návykových látek, nevěra. Anotace slibuje erotiku a detektivku, stejně jako v předchozích dvou knihách.

Pro děti i pro dospělé
I po vydání těchto dvou knih Markéta nezahálí a píše další knihy. Další chystanou knihu už autorka zmiňovala před rokem. Příběh dvou žen, hledání sebe sama, příběh, který se týká stalkingu.

Druhou připravovanou knihou je kniha pro děti s názvem Příběhy kočičky Ťapičky. Markéta si knihu bude sama ilustrovat a tím se tak vrátí k tomu, co ji vždy bavilo - malování.

Beseda příjemně uplynula a já se těším na další setkání s touto spisovatelkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat