úterý 9. února 2016

Knižní přírůstky, leden 2016

Leden nebyl přírůstkově moc bohatý. Na jednu stranu jsem i ráda, protože v poslední době nestíhám vůbec nic. Z práce přijdu unavená, dělám s dcerou úkoly, občas si u ní v pokojíčku zdřímnu a pak už je čas večeře a čas spánku. Na čtení mi zbývá hodina čistého času, ale to už se mi klíží oči. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy jsem byla doma a měla na všechno spoustu času?

Ale přesto jsem měla možnost osahat si krásné knihy. První z nich se jmenuje Pamatuji si vás všechny od mé oblíbené islandské spisovatelky Yrsy. Tentokrát příběh není o právničce Tóře a není to ani čistá detektivka. Jedná se duchařinu se vším všudy.

Druhá kniha, která mi přišla domů, se jmenuje Tichá holka od Torey L. Hayden. Příběh o osmileté Venus, vás chytne za srdce. Venus totiž nemluví a všichni si myslí, že kvůli zanedbané výchově je i zaostalá. Kniha není jenom o Venus, ale i o dalších dětech, které mají různé problémy v chování. Skvělá knížka.

Miluji tomboly a soutěže. Pokud ovšem něco vyhraji. Tentokrát se na mě usmálo štěstí v podobě knižní výhry. Kniha se jmenuje Unesená a napsala ji česká spisovatelka Klára Janečková. Je to příběh Karly, kterou unesli dva mladíci kvůli penězům.

A opět tu máme omalovánky. Ano, jsem nepoučitelná. Peněženka hodně sténala, ale co už. Obě knihy jsou z nakladatelství Anagram, edice TOPP. Pokud plánujete koupi těchto omalovánek, vřele vám je doporučím. ALE!!! Kupte si jen tu Zlatou knihu omalovánek, protože v ní najdete i ty obrázky, které jsou v té zelené. Na druhou stranu však si můžete duplicitní obrázek vykreslit jinak. Záleží na vás.

A to je vše. I když je ještě začátek února, už jsem si z knihovny napůjčovala řadu knih nejen pro děti. Ale to až zase příště. Mějte se krásně.

2 komentáře:

  1. Ta Tichá holka mě hodně zaujala :) Torey mám ráda a její knihy jsou podle mě fakt skvělé, Tichá holka mi ale až dosud nějak unikala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, vidím omalovánky! Ty vpravo jsem si zrovna zakoupila! Už na nich pilně pracuju :))

    OdpovědětVymazat