středa 13. ledna 2016

Knižní přírůstky, prosinec 2015

Nu, začal nám leden, už je půlka za námi a já ještě nemám napsáno, co jsem obdržela za knihy v prosinci. Nebylo jich mnoho, přiznám se, že teď místo pořizování nových knih čtu raději ty, které na mě stále čekají a že jich není málo!

Ale přesto se s vámi podělím, co mi prosinec přinesl.

Z nakladatelství Portál mi přišla kniha o německé filozofovi. Jmenuje se Nietzsche v Nice, napsal ji Christian Schärf. Knihu jsem přečetla a něco málo o ní napsala. 

Další knihu vydalo nakladatelství Albatros a bude to skvost mezi knihami pro děti (nebo spíše dospělé). Knihu napsal spisovatel Neil Gaiman. Jmenuje se Spáčka a vřeteno. Autor spojil dohromady dvě známé pohádky a vznikl tak velmi originální příběh. A ilustrace jsou velmi nádherné.

Třetí a poslední kniha je také z nakladatelství Albatros a jmenuje se Příběhy dvanácti měsíců. Není to klasický příběh, ale autor vysvětluje historii jednotlivých měsíců, zvyky, tradice či písně. Knihou se pomalu prokousávám.

Co se týče audioknih, začala jsem poslouchat Vraždy v kruhu - Muž na dně od české spisovatelky Ivy Procházkové. Nemám na ni tolik času, kolik bych chtěla mít, ale už mám naposloucháno několik kapitol a s klidným srdcem můžu říct, že je vážně skvělá. 

Z místní knihovny jsem si domů přinesla tři knihy. První se jmenuje Jak voní týden od polské spisovatelky Olgy Masiukové. Kniha je o malé nevidomé Konstantině, která svět vnímá pomocí vůni. Nádherná kniha, kterou doporučuji přečíst.

Druhá kniha je hitovka z roku 2014. Kde se touláš, Bernadetto od spisovatelky Marie Semple vás zavede do jedné nevšední rodiny, která plánuje cestu do Antarktidy, ale Bernadetta zmizí. Velmi zjednodušeně napsáno, ale děj je mnohem složitější. Zatím si nejsem jistá, jestli je kniha dobrá, zatím mám pocit, že ani neurazí ani nenadchne.

A poslední se jmenuje O modrém světle od mé oblíbené české autorky pro děti Daniely Krolupperové. Příběh vypráví o malém klukovi, který nemá vztah ke knížkám. Tohle mě zaujalo tak, že jsem si knihu prostě musela půjčit.

A pak zase omalovánky. No jo, omalovánková mánie ještě nekončí. V prosinci jsem pořídila další omalovánkové sešity z edice 100+1 Vymalovánky. Tentokrát už mám všechny čtyři sešity a nakladatelství slibuje, že v únoru vyjde další díl. 

Letošní Ježíšek se také nesl ve znamení omalovánek. Bohužel nebylo žádné překvapení, obě knihy jsem si kupovala sama, ale tak co, chtěla jsem je, tak je mám. První je Enchanted Forest od Johanny Basford, kterou jsem si kupovala už v říjnu. 

Druhé omalovánky jsou  od Kerbyho Rosanese Proměny zvířat. Knihu vydalo nakladatelství Grada, omalovánky, které mám, jsou již z dotisku, takže papír je mnohem mnohem kvalitnější.

A to by bylo, přátelé, všechno. Mějte se krásně, buďte zdraví a spokojení.

6 komentářů: