úterý 3. listopadu 2015

Knižní úlovky - září a říjen 2015

Za měsíc září jsem mnoho nepořídila, proto jsem ani nezveřejňovala a rozhodla jsem se počkat na měsíc říjen. V září jsem jako recenzní výtisk získala knihu z nakladatelství Host Proroci z fjordu Věčnosti od spisovatele Kima Leineho. Byla to zajímavá knížka, rozhodně žádné pápěří a relativně i silný příběh z dalekého Grónska.

Také mi přišla kniha A co když je to ta pravá od Danny Wallace. Jsem na ni zvědavá, protože anotace mě hodně zaujala.

Třetí zářijový přírůstek se týkal komiksu. Jmenuje se Černá orchidej a napsal ji Neil Gaiman. Slyšela jsem na ni zatím kladné ohlasy, tak se brzy těšte i na můj názor.

Co se týká audioknih, měla jsem možnost poslouchat moc pěkný kousek od manželů Hicksových, který se jmenuje Sára, kniha první. Je pro děti, ale klidně si ji mohou poslechnout i dospělí, protože má hodně do sebe.

Víte, že jsem propadla šílenství jménem omalovánky? Začalo to v červenci prvními Relaxačními omalovánky pro dospělé a v září to pokračovalo Secesí a Zenovou zahradou. Pokračuje to i v říjnu, kdy jsem si k narozeninám pořídila Krásné ornamenty, které prodával Lidl. No nekupte to, když kouzlu omalovánek propadáte čím dál víc.
  
A to už jsme vlastně v říjnu. V půlce měsíce mi přišly dvě krásné knihy. Nejprve jedna česká, jmenuje se Vražedná vášeň a napsala ji Markéta Harasimová. Od Markéty Harasimové jsem četla Sametovou kůži a moc se mi líbila. Její poslední kniha je nejen vášnivá a romantická, ale také přímo thrillerová. Právě ji čtu a jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat dál.

Kniha Sedm dopisů z Paříže mě také zaujaly už svou anotací a krásnou obálkou. Knihu budu číst co nevidět, takže se nechám překvapit, jak se mi bude tato kniha líbit.

Na konci měsíce mi přišla kniha od Ernesta Heminwaye I slunce vychází (také známá jako Fiesta). Nové vydání Hemingwayovek prostě miluju, zatím mám skoro všechny, bohužel jsem propásla Sbohem, armádo, ale to nevadí, určitě si ji koupím, abych měla sérii v pořádku.

Poslední kniha je Čtenář z vlaku v 6:27. Je velmi útlá, takže přečíst ji mi nebude dělat žádné velké problémy.

8 komentářů:

  1. Černá orchidej je úžasná. Termný příběh od Neila Gaimana doprovázený těmi úžasnými ilustracemi - paráda! Knihu jsem přečetla za jeden večer a k ilustracím se pak ještě několikrát vrátila. Ty květinové ženy jsou namalované opravdu nádherně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečetla jsem dvě kapitoly a vzdávám to. Asi jsem divná, ale příběhu moc nerozumím, nedává mi hlavu ani patu, možná když bych dočetla do konce, tak do smysl dá... :-( Ale souhlasím s tebou, že ilustrace jsou opravdu zdařilé, na ty se nemůžu vynadívat.

      Vymazat
  2. Nedá se nic dělat :) Ale ten začátek je velmi temný, takže se nedivím. Jsem zvědavá, jak se Vám bude líbit ten Čtenář z vlaku..... Na databazeknih.cz to má špatné hodnocení, ale na druhou stranu to zatím hodnotilo málo lidí. Podle popisku to však vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem dočetla Čtenáře z vlaku a moc se mi to líbilo.

      Vymazat
  3. Aaa další člověk, co propadl omalovánkám ;))) Jsem ráda, že se objevily ty pro dospělé, abych nemusela pořád natajno vybarvovat ty pro děti :D
    Něco jiného od Gaimana se ti líbilo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám omalovánky pomalu shromažďovat. Od tohoto příspěvku uběhlo už dost času a mně se nahromadily další omalovánky, největší radost mám z knih od Johany Basford (v originále).

      Od Gaimana jsem zatím nic nečetla, Černou orchidej jsem vzdala, ale mám objednanou Spáčku a vřeteno, tak jsem zvědavá. Pokud i tentokrát to dopadne jak s tím komiksem, asi to s ním vzdám. Ale možná bych mohla dostat nějaké doporučení na jeho knihy? :-)

      Vymazat