sobota 1. února 2014

Knižní úlovky, leden 2014

Leden byl ve znamení nákupu - ve Zlíně se totiž konal další knižní sraz, který byl spojený s návštěvou outletu v Neoluxoru. Outlet se zavíral k 25. lednu a v té době byly knihy slevněny o padesát procent. No, nekupte to. Kdy jindy se vám poštěstí koupit šest knih za 230 Kč?

Příběh o Mančí a Jonášovi, dvou koťátkách, která přišla do rodiny Lidí, je z nakladatelství Knižní klub a napsala ji česká spisovatelka Milada Motlová. Upřímně řečeno, trochu jsem se výběru knihy spletla.

Následující knížky jsou z již zmiňovaného outletu. První je soubor erotických povídek Nahoře bez...a dole taky, které napsali studenti Literární akademie Josefa Škvoreckého pod vedením spisovatelky Ivony Březinové, vydalo nakladatelství XYZ.

Tyto dvě knihy napsala Kerstin Gier, její série Drahokamy je velmi úspěšná. Nevinné lži a Každé řešení má svůj problém je pro dospělé čtenáře. Vydalo nakladatelství Ikar

  

Od Carlose Ruize Zafóna jsem četla Marinu a Andělská hra mě zaujala již svou obálkou. Knihu vydal Knižní klub.

Tak tuhle útlou knížku jsem tam nemohla přece nechat! Stála jen 15 Kč. Na Jestli zůstanu je docela pozitivní reakce, takže jsem neváhala a knihu si pořídila.

Istanbulská mozaika z pera Laurence O´Bryana mě zaujala také svou obálkou a anotace nezní vůbec špatně. A už se na ni moc těším.


Sněhové vločky z nakladatelství Metafora mně udělaly obrovskou radost. Tolik inspirace nejen na vánoční dekorace.

Knihu Deset žen od chilské spisovatelky Marcely Serrano jsem vyhrála. Měla vyjít už v listopadu, nakonec vyšla až v lednu a já se jí konečně dočkala. Zatím se mi moc líbí a brzy čekejte recenzi.

Podívejte se na tu krásnou obálku Motýlího ostrova. No není krásná? Dostala jsem ji k recenzi a myslím, že se mi bude líbit.

Jarní vody. Klasika od ruského spisovatele Ivana Sergejeviče Turgeněva. Mám málo klasických knih, takže je potřeba to napravit. Už se těším.

8 komentářů:

  1. Samé méně známé, ale zajímavé knihy :) Outlet ve Zlíně už nebude?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Známé knihy byly vyprodány a ty známé, které tam zůstaly, byly YA a ty já moc nečtu. Outlet už ve Zlíně nebude, což je opravdu moc škoda.

      Vymazat
  2. Jestli zůstanu bych si taky chtěla pořídit. Vypadá dost dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli zůstanu je skvělá kniha. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Deset žen mám taky v plánu recenzovat a už se na ni těším. Co se týče dalších knih, hodně zajímavé úlovky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deset žen mám teď rozečtených a už teď můžu říct, že se mi kniha moc líbí.

      Vymazat
  5. Krásné knihy :) Hlavně Deset žen a Motýlí ostrov se mi moc líbí co se týče obálek. Nádhera! :)
    Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Každé řešení má svůj problém a Jestli zůstanu.

    OdpovědětVymazat