úterý 1. října 2013

Knižní úlovky, září 2013

Konec měsíce byl ve znamení velkého utrácení. Kromě recenzních výtisků, ze kterých mám opravdu velkou radost, jsem si udělala radost nákupem knih v Brně. 

Nejdříve začnu recenzními výtisky, za které děkuji portálu Databáze knih a také nakladatelství Ikar.

První kniha se jmenuje Dívka, která sahala po hvězdách a napsala ji Sarah Addison Allenová. Je to tenká knížečka a je to o vesnici, kde se dějí hodně zajímavá kouzla. Kromě obsahu má kniha velmi krásnou obálku.

Druhá kniha se jmenuje Vlk samotář od Jodi Picoultové. Od této spisovatelky už mám tři další knihy a na tento poslední román jsem hodně zvědavá, protože dává tušit hodně, že se bude jednat o těžké téma. Stejně jako první kniha, tak i u této obálky se mi tají dech.

A nyní se dostávám k bláznivému nákupu v Brně. V mém oblíbeném nakladatelství Moba jsem si objednala dvě krásné knížky. První se jmenuje Vůně malin a napsala ji Helena Princová.

Druhou knihu napsala Jitka Prokšová s názvem Láska po kapkách a hodně mě zaujal děj. Od paní Prokšové jsem četla již jednu knížku a byla jsem knížkou uchvácená a na tuto se opravdu těším.

Navíc mě velmi milý pán z obchodního obdařil záložkami, propiskami a žetonky, takže až pojedu do Brna znovu, tak mě, Mobáci, můžete očekávat znovu. A nejenom kvůli reklamním předmětům....

Pak jsem zavítala do Levných knih a tam nastala nakupovací mánie. Tentokrát jsem ale pečlivě vybírala, nešla jsem naslepo, jak v předchozích nákupech, takže se mi sešla sbírka moc pěkných knížek.

Nejdříve začnu opět nakladatelstvím Moba, protože i tam se jejich knihy prodávají a kdybych si jich všimla dříve, vyberu si jich více. První se jmenuje Nebezpečné rituály od Alicie Giménez-Bartlett a je to další případ inspektorky Delicado.

Druhá mobácká kniha, která se mi dostala do rukou je ze stejného žánru od Peta Dextera a jmenuje se God´s Pocket. Sice mě anotace přišla hodně zmatečná a moc jsem jí nerozuměla, ale určitě bude hodně zajímavá.

Třetí knihou jsou Dědicové bláznivého Maxmiliána. Napsal ji známý český spisovatel Otomar Dvořák, který příše především historické romány, některé jeho knihy vyšly také v Mobě. Tato vyšla u Knižního klubu.
Dalším historickým kouskem je Šarlatové písmeno od Nathaniela Hawthornea. Už jednou jsem ji kdysi dávno četla, ještě v rámci povinné četby a když jsem ji viděla, hned jsem věděla, že ji musím mít. A pokud jste viděli i film s Demi Moore v hlavní roli, víte, že je to nádherný film.

S růžovou obálkou se hlásí kniha s názvem Díky za vzpomínky od Cecelie Ahernové. Anotace mě hodně zaujala a slibuje pohodové oddechové romantické čtení.

Z nakladatelství Víkend mi v košíku přistál Pokoj milenců od spisovatele Stevena Carrolla. Příběh se odehrávác v poválečném Tokiu a je to romantický příběh japonské dívky a britského důstojníka.

Ze stejného nakladatelství jsem si pořídila i knihu Domilováno od Dory Heldt o tom, jak se ve čtyřiceti letech postavit po rozchodu znovu na nohy.

Předposlední knihou je erotický román od české spisovatelky Denisy Maškové Opus číslo sex.

A poslední a taktéž růžovou knihou je Zahořklá megera od Marie Sveland, která vyšla v nakladatelství Jota. Tu jsem si pořídila ve Vaňkovce u Dobrovského.

Tak a to je vše, přátelé. Snad se vám podařilo se dopracovat až ke zdárnému konci. 

A příští měsíc bude opět nakupovací a pořizovací. Už proto, že první týden v říjnu je Týden knihoven a v té naší bude za prvé burza vyřazených knih a navíc se chystá velmi zajímavá akce - večerní čtení v knihovně. Docela bych se ráda zúčastnila, ale ještě netuším, jestli to bude na sto procent.

A navíc začíná kurz tvůrčího psaní se spisovatelkou Klárou Janečkovou a už se můžete těšit na report z tohoto kurzu.

5 komentářů:

  1. Ten Vlk má naprosto fantastickou obálku!

    OdpovědětVymazat
  2. Dívka, která sahala po hvězdách, tak tu Ti závidím. :) Jinak skvělé úlovky. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne kúsky, vyzerajú zaujímavo 8)

    OdpovědětVymazat