sobota 31. srpna 2013

Citujeme knižní hrdiny # 1

Malý Kapustňák

Tenhle projekt vymyslela Radka. Spočívá v tom, že z každé vámi momentálně čtené knihy vyberete citát, jenž vás zaujal, ovlivnil, zalíbil se vám nebo vám jen z neznámého důvodu utkvěl v paměti. 

Pod citát pak napíšete v které knize ho my ostatní najdeme, kdo ho vyslovil a proč je pro vás samotné výjimečný.
"Nikdy jsem nemyslela, že stesk po někom může tak bolet. Ale je to tak. Bolí to. Hluboko. Jako kdyby ta bolest šla z kostí."  
Tenhle úryvek je z knihy Krvavá cesta (Blood Red Road) od Moiry Young a vyslovila ho hlavní hrdinka Saba. Mluví o svém bratrovi-dvojčeti, který byl unesen neznámými muži a ona se rozhodla ho zachránit.

V momentě, kdy jsem tenhle úryvek přečetla, jsem věděla, že přesně vystihuje mé pocity. A od této chvíle se mi to neustále vrací.

7 komentářů:

  1. Páni, když se nad tím tak zamyslím, tak to tak opravdu je. I já se s tím dokonale ztotožnuji. Děkuji za zajímavý a objevující citát :)

    Mimochodem ten projekt vypadá zajímavě. Možná to taky zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem si ho přečetla, byla to jako rána z čistého nebe a musela jsem si tuto část zapamatovat, protože se mi to moc líbilo.

      Tento projekt jsem objevila dneska, když jsem hledala něco úplně jiného a taky to byla jako rána, která mě osvítila. :-)

      Vymazat
  2. Krásna veta, síce smutná, ale nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherná ...a pravdivá. Určitě se už skoro každému z nás stalo, že se mu moc stýskalo a ta bolest byla k nevydržení...

      Vymazat
  3. Věta je nádherná, je super objevit takovéhle skvosty :) Mám radost, že si se zapojila!

    OdpovědětVymazat