středa 16. prosince 2020

Když se introvertka vdá

AUTOR
: Debbie Tung
ORIGINÁLHappily Ever After & Everything In Between (Andrews McMeel Universal, 2020, Kansas City)
PŘEKLAD: Marie Těthalová
NAKLADATELSTVÍ: Portál
ROK: 2020
POČET STRAN: 160
ZDROJ: vlastní





Anotace
Naše známá introvertka se vdala. Jak se jí daří zvládat soužití s blízkým člověkem? Co když je ten blízký až moc blízko? Pokračování komiksových memoárů Debbie Tung odhaluje, jak se introverti dokážou popasovat s tím, že do jejich bubliny vstoupí někdo druhý, ačkoli si ho sami vybrali a mají ho moc rádi.

Hodnocení
Po titulu Introvertka v hlučném světě přichází na trh nová kniha s názvem Když se introvertka vdá. Je zcela evidentní, o čem komiks asi bude.

Introvertka se vdala. Má báječného muže, který je chápající, milující, ví, co jeho žena právě teď potřebuje. Sdílejí své okamžiky spolu a je jim oběma dobře. Zkrátka manželství značka ideál.

Komiks se skládá z krátkých stripů, někdy na stránku, jindy na dvě. Občas se při čtení zasmějete a řeknete si, že takto to chodí i u vás. Chvílemi jsem ale při čtení ztratila - bylo těžké poznat, kde končí jeden mikropříběh a kde začíná druhý.
Zdroj: Portál
Z titulu se vytratila ono introvertství a problematika okolo něho. Už se samotářství příliš netýkala, tak jako to bylo patrné v prvním díle. Jen sem tam nějaká zmínka.

I tentokrát si autorka knihu ilustrovala sama. Černobílé obrázky jsou jednoduché. Čeho si určitě všimnete, je to, že hrdinové nosí (většinou) stejné oblečení. Introvertka má nejraději vytahanou mikinu a vlasy stáhnuté do culíku. K tomu všemu neodmyslitelně patří šálek lahodného čaje.

Pokud srovnám předchozí titul, tento vychází pohodově a zamilovaně. Doufám, že Debbie Tung napíše i pokračování typu Introvertka v manželství po deseti letech. Zatím to však vypadá na trochu jiný námět.

Komiks zvládnete přečíst za jedno odpoledne. Trochu se zasmějete, trochu poučíte. Titul je vhodný pro všechny čtenáře, ať už je dotyčný introvert či nikoliv. Radost udělá čerstvým novomanželům i těm, kteří si jen tak chtějí u tohoto komiksu odpočinout.

O autorce
Deborah „Debbie“ Tung je ilustrátorkou a tvůrkyní komiksů. Její komiksy vycházejí z každodenního života a z její lásky k čaji a knihám. Se svým mužem žije v Birminghamu.



Děkuji nakladatelství Portál za poskytnutí recenzního výtisku.


2 komentáře:

  1. Když jsem četla Introvertku v hlučném světě, tak se mi na jednu stranu líbila, ale čekala jsem více "vtipných" situací (nebo spíše těch typických pro introverty, se kterými se tahle skupina ztotožní). Tak by mě zajímalo, jestli je v tomhle vdaná Introvertka lepší. Nebo zda je to zhruba stejné... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vyjde zhruba na stejno. Osobně se mi více líbil první díl, dokázala jsem se s ním ztotožnit, tento titul je všeobecně pro všechny.

      Vymazat