sobota 7. února 2015

Knižní úlovky, leden 2015

Za měsíc leden mi přišly samé krásné knihy, z kterých mám radost. Leden byl také ve znamení nemocí, kdy i já jsem podlehla epidemii, která proletěla Moravou, takže jsem měla vysoké horečky, kašel a rýmu a následně jsem dostala antibiotika, takže teď, téměř po týdnu sice už horečky nemám, ale kašel a rýma mě trápí pořád.

A jaké knihy mi tedy v lednu přišly? Nejprve to byla kniha Láskobraní od české autorky Blanky Hoškové. Kniha byla skvělá, ze života a myslím, že takových českých knih by mohlo vznikat více.

Plástev jedu je druhá kniha, přišla od nakladatelství Epocha. Je to klasické české sci-fi, kterou napsal Josef Pecinovský. Tohle počtení bylo také velmi kvalitní, zajímavostí je, že kniha vznikla jako povídka v roce 1990. Kdo má rád tento žánr, doporučuji.

Dívku z 6E od americké spisovatelky Alesandry Torreové jsem vyhrála, takže na ni se také velmi těším. Měl by to být erotický thriller a má vysoké hodnocení. Takže to asi bude pořádný  nářez.

Zelené pahorky africké a Ernest Hemingway je prostě klasika a já si ho pěkně střádám do sbírky, aby v budoucnu mohly moje dvě děti vybírat, kterého si přečtou. Obálka je opět fantastická. 

Další českou knihou je Malá noční žranice od spisovatele Jiřího Šimáčka. Kniha je o soužití jedné rodiny v jednom domě.

Kouzelná aktovka je od mojí oblíbené české spisovatelky Daniely Krolupperové a je o dvou druhácích, kteří dostanou aktovku, která je kouzelná.

A nakonec Planoucí hvězda od Moiry Young, která uzavírá trilogii sourozenců Saby, Luhga a Emmi. Jsem na ni moc zvědavá a už se těším, jak to celé dopadne.

4 komentáře:

  1. Čítala som len Dievča zo 6E, to bola skvelá kniha :) Snáď sa bude páčiť :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý výběr, minimálně 4 jsem si napsala na seznam a chystám se je v nejbližší době přečíst! :-)

    OdpovědětVymazat