úterý 24. února 2015

Dívka z 6E

AUTOR: Alessandra R. Torre
ORIGINÁL: The Girl in 6E (Redhook Book/Orbit, 2014, New York)
PŘEKLAD: Jana Hejná
NAKLADATELSTVÍ: Noxi
ROK: 2014
POČET STRAN: 288
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:



Anotace
Deanna Maddenová alias Jessica Reillyová je přitažlivá mladá žena, která si na živobytí vydělává poskytováním virtuálního sexu na internetovém livechatu. U klientů je oblíbená a na svou finanční situaci si díky lukrativní práci rozhodně nemůže stěžovat. Ale Deanna ve skutečnosti není tou rozvernou slečnou, za kterou ji její online známosti považují. Už tři roky se nikoho nedotkla, už tři roky neopustila svůj byt. Už tři roky volí dobrovolné uvěznění a minimální kontakt s vnějším světem, protože jen tak dokáže ovládat nutkání, se kterým se musela naučit žít. Nutkání zabíjet.

Něco málo o ději
Deanna je mladá žena, která poskytuje virtuální sex. A je v tom vážně dobrá. Má velkou klientelu převážně mužů s běžnými i neobvyklými choutky.

Deanna je tak trochu tajemná. Nikdy nevyšla ze svého bytu, její byt je zamčený na zámek z druhé strany dveří, aby se nemohla dostat ven. Proč vlastně nikdy nevychází z bytu? Skrývá se před někým nebo něčím?

Hodnocení
Říká si Jessica Reillyová a na erotickém livechatu patří k nejžádanějším modelkám. Je krásná, sexy, umí potěšit každého muže, který je štědrý a ochotný si zaplatit za virtuální sex.

Jenže Deanna už tři roky nevyšla ze svého bytu 6E - má nezvladatelnou touhu vraždit každého, kdo se jí připlete do cesty. Chce vidět, jak mu teče krev a jak křičí bolestí...Deanna je nebezpečná, ví o tom, a tak si dobrovolně zvolila toto domácí vězení a striktně ho dodržuje. Veškeré hygienické potřeby, jídlo, pomůcky si nechává vozit kurýrní službou, jen aby nemusela mezi lidi.

Jenže pak se něco stalo. Něco, co Deannu přinutí jednat a vyjít mezi lidi a snažit se nikoho nepovraždit. Zvládne potlačit své démony? Nebo bude vraždit na potkání?

Deanna mi byla sympatická již od prvních stránek bez těch vraždících tužeb. S nimi ale souvisí, že své vězení opravdu dodržuje, že to není jen nějaký rozmar, a právě z toho důvodu ji stálo mnoho sil k rozbourání ochranné zdi, aby mohla vyjít ven.

Dívka z 6E je autorčina již třetí kniha. Zpočátku mi slova a věty přišly trochu kostrbaté, nevím, jestli to bylo překladem nebo tak autorka píše. Po pár stránkách to však bylo lepší a děj plynul rychle, nejen díky samotnému příběhu, ale i díky krátkým kapitolám. Větší část příběhu vypráví Deanna v ich formě, ale někdy jsou kapitoly věnovány ostatním postavám. 

I když je děj lehce předvídatelný, rozhodně mu neubírá na zajímavosti a věřím, že si vychutnáte každé slovo. Navíc se dozvíte zajímavé informace jako kdo je to podofil nebo co znamená ageplay.

Dívka ze 6E je velmi čtivý thriller, který vás nenechá vydechnout a budete nedočkavě číst do poslední stránky, abyste se dozvěděli, jak vše skončí.

O autorce
Alessandra Torre, publikující pod jménem A. R. Torre, je autorkou moderních erotických románů. Její prvotina Blindfolded Innocence (Zaslepená nevinnost) vyšla v roce 2012, o rok později následoval neméně úspěšný druhý díl. 

Obálky
Obálky jsou tentokrát jen tři. Česká obálka je z nich nejlepší, už jen proto, že jasně červená značí krev, a žena, která se snaží dostat ven je mnohem zajímavější než žena ve spodním prádle, která sedí rozkročená u notebooku.
  
anglická                                             italská                                          srbská

Napsáno pro Bux.cz

2 komentáře:

  1. V poslední době má kniha celkem dobré hodnocení a námětem je víc než zajímavá. Škoda jen trochu předvidatelného děje, ale i tak to působí jako skvělá kniha, takže se po ni mrknu. Hezky napsáno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to opravdu dobrá kniha. Ten předvídatelný děj nebyl zas tak hrozný a rozhodně to nebylo tak, že bych věděla dopředu všechno :-) Určitě doporučuji přečíst.

      Vymazat