středa 20. března 2013

Klubíčko veselých pohádek

AUTOR: Jitka Škápíková
ILUSTRÁTOR: Lenka Procházková
NAKLADATELSTVÍ: Československý spisovatel
ROK: 2011
POČET STRAN: 55
ZDROJ: vlastní

HODNOCENÍ:





Anotace od vydavatele:
Víte, kam se kočce Terezce zatoulalo zelené klubíčko, co se stalo, když se myšky pustily do sýra, a kdo bydlí ve škvíře pod vaší postelí? To a mnohé další se dočtete v knížce rozverných pohádek, které jsou právě tak dlouhé, aby se při nich dobře usínalo, a tak krátké, aby se na nich mohlo cvičit první čtení. Každého jistě potěší vtipné ilustrace, jež spolu s příběhy zavedou mladé čtenáře mezi zvířátka, do vodní říše i větrného království. S Klubíčkem veselých pohádek zjistíte, že čtení je báječná zábava!

Tuhle útlou knížečku jsem objevila při návštěvě Brna a hned mě zaujala obálka, protože je opravdu barevná a upoutá hned na první pohled. Když jsem ji pak otevřela, tak jsem zjistila, že jsou v něm krásné obrázky, které se dětem musí libit.

V knize je sedm pohádek, které jsou dlouhé tak akorát, aby udržely pozornost dětí. Už dlouho jsem nečetla dětskou knížku, která by mě bavila tak, jako toto Klubíčko. 

Hodně se mi líbilo, že v každé pohádce jsou většinou dvě až tři postavičky, takže dítě neztrácí přehled v ději. A tady se dá taky "vyřádit" s hlasem. Změňte svůj hlas do podoby zlobivého větra Matyáše nebo zase vyzkoušejte písklavý hlas na bázlivé strašidlo Meižana a uvidíte, že děti budou nadšené.

4 komentáře:

  1. Pohádky už moc nečtu, ale zní to pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pohádky čtu, protože mám dvě malé děti a tímto způsobem se ráda vracím zpátky do dětství :-)

      Vymazat
  2. Já bych si teda hned přečetla! Moc se mi to zamlouvá. Ráda se vracím "zpět do dětství". Chystám se na Devatero pohádek:)

    OdpovědětVymazat