pátek 22. února 2013

Půlnoční rekviem

AUTOR: Veronika Černucká
NAKLADATELSTVÍ: MOBA
ROK: 2012
POČET STRAN: 94
ZDROJ: knihovna

HODNOCENÍ:






Anotace od vydavatele:
Mladá žena bez jména a se ztrátou paměti. Říká si Kamila a pátrá po své totožnosti. Je tajná agentka, bankovní lupička nebo nájemný zabiják? Najde vraha, který ji pohřbil v zamrzlém jezeře? A co když není jediný, kdo si přeje její smrt?

Kdo by to byl řekl, že taková útlá knížečka chytne a pustí vás až na konci příběhu? Když jsem ji poprvé zahlédla, nevěděla jsem, o čem vlastně je, protože na obálce chyběla anotace. A podle přebalu, no, asi bych si ji dobrovolně nevybrala.

Příběh začíná téměř dokonanou vraždou mladé ženy. Ta se naštěstí zachraňuje a nahá a zimou prokřehlá zvoní u rodiny Hudečkových. Nepamatuje si, jak se jmenuje, čím byla. Vybavuje si jen svoji vraždu.

Bude si říkat Kamila, ale netuší, jestli je to její jméno. Záleží na ní, jestli zjistí o sobě pravdu a co pro to musí udělat.

Děj je svižný, rychlý, zápletka není složitá a závěr je opravdu překvapivý. Nikdy by mě nenapadlo, že Kamila je.... Dál neprozradím, to už záleží na čtenáři.

Jediné, co mi vadilo, byla ryze česká jména. Ale to není autorčina chyba, ale má, protože knihy od českých spisovatelů jsem v poslední době zanedbávala, a nějak jsem si na ně nemohla zvyknout.

2 komentáře: