úterý 4. srpna 2015

Knižní úlovky, červenec 2015

Měsíc se s měsícem sešel a je tu srpen, polovina prázdnin je pryč a děti se pomalu a jistě připravují do škol a školek. Dospělí bohužel prázdniny nemají, jen dovolené, tak toho využívají. I já toho využila a poslední týden před nástupem do práce jsem projezdila okolí a rozhodně to stálo za to.

V červenci mi přišlo několik knih, které jsou prostě nádherné. Kromě audioknih jsem přidala i položku knížky z knihovny, protože přece jenom se tam také ukážu a půjčím si nějakou knížku, kterou si přečtu. Také proto, abyste si nemysleli, že čtu jen recenzní výtisky.

Tak tedy. Úplně první kniha, kterou jsem získala, byla Vražedná léčba, závěr trilogie o Thomasovi z Labyrintu. Už se opravdu těším a doufám, že se konečně dozvím, proč je ZLOSIN dobrý.

Druhý přírůstek je audiokniha od Johna Irvinga Pravidla moštárny. Pravidla moštárny jsem kdysi dávno četla, viděla i film, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit přepracování do audio v podání Ladislava Mrkvičky. V tuto chvíli už příběh poslouchám a zatím se mi líbí.

O Pomněnkových matkách od Lenky Chalupové jsem slyšela vloni, kdy jsem byla na rekvalifikačním kurzu a naše lektorka ji znala a doporučovala mi ji. Když jsem viděla v nabídce Knihcentra tuto knihu, neváhala jsem a kniha mi brzy přišla domů. Už ji mám rozečtenou, první třetinu mám za sebou a jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat.

Jana Svitáka znám osobně. Poprvé jsem ho viděla na vánoční besedě pro děti v knihovně a podruhé na vyhlášení literární soutěže, také v knihovně. Píše především pro děti, ale kniha, kterou jsem od něj dostala k recenzování, je pro dospělé a jmenuje se Stará bolest.

Teď slibovaná knihovna. Dobrá, nejsou to sice žádné romány, ale komiksy. V sekci komiksy jsem našla hromadu knih, ale vzhledem k tomu, že fantasy nečtu, měla jsem hodně těžký výběr, nakonec jsem po dlouhém vybírání ukořistila komiks Žid Fagin od Willa Eisnera. Tuto postavu autor převzal z Olivera Twista.
Druhý komiks je o něco náročnější. Jedná se o komiksové zpracování životopisu Anny Frankové. Historické souvislosti moc neznám, ale zrovna dnes (4. srpna) před 71 lety byl vyzrazen Annin úkryt. 

Jedna z posledních knih, kterou vám nabídnu, jsou Myšky v kuchyni od Sairy Shah, která je autobiografií o jedné rodině, která se dozví, že dítě, které Anna a Tobias čekají, bude postižené. Na knihu se vrhnu hned, jak budu moci, protože to vypadá na hodně dojemnou knihu.

A poslední kniha? Omalovánky pro dospělé. I já jsem podlehla kouzlu vymalovávání. A rozhodně jsem neprohloupila, Relaxační omalovánky pro dospělé jsou velmi krásné. Už jsem začala vybarvovat, je to sice na dlouhé lokte, ale výsledný obrázek stojí za to.

A to je pro měsíc červenec vše. Mějte se všichni krásně, užívejte zbytek léta jak nejlépe to jde.

5 komentářů:

  1. Pomněnkové matky jsem četla a je to skvělá kniha! :)
    A ten konec... :o
    Snad se ti knížka taky bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku jsem před malou chvíli dočetla a líbila se mi a zároveń z ní mám husí kůži. A máš pravdu, ten konec .... nedopadlo to tak, jak jsem myslela, že dopadne.

      Vymazat