sobota 6. června 2015

Knižní úlovky, květen 2015

Květen pro knihomola znamená Svět knih, tudíž velké utrácení s různými slevami a podobně. Téměř většina knihomolů si z výstaviště odnášela spoustu knih, já byla letos skromná a pořídila si jen málo (oproti loňsku). V květnu jsem byla skromná i v tom, co se recenzních výtisků týká.

Začnu Světem knih. Bylo to tam naprosto úžasné, i když jsem chodila sama, protože blogerka Monča utratila spoustu peněz na miminko, které čeká, takže jsem ji plně chápala, když se na poslední chvíli rozhodla do Prahy nejet. I tak jsem si to užila, setkala jsem se s několika spisovatelkami, byla jsem na jedné besedě. Zkrátka to bylo skvělé a už se těším na příští rok. A co jsem si to tam vlastně pořídila?

Spi sladce od americké spisovatelky Rachel Abbott je thriller, který má velice kladné ohlasy.

Z Mladé fronty jsem si také pořídila druhý díl knihy s názvem Roštěnka od Alice Clayton. První díl mám doma, ale prostě jsem se k tomu ještě nedostala.

Poslední kniha, kterou mám z Mladé fronty, ale nekoupila jsem si ji, je od Jaroslava Haška Dobrý voják Švejk v zajetí. Tu knihu přidávali k nákupu, za což jim  velice děkuji.

U stánku nakladatelství Host bych stála asi ještě doteď, měli tam spoustu zajímavých a krásných knížek, ale rozpočet se nezadržitelně snižoval, takže jsem vybrala jen jednu. Jmenuje se Stůj při mně a napsala ji skotská spisovatelka Daniela Sacerdoti.

Nemohla jsem také vynechat stánek Metafory, kde si také pořídím krásné knížky. Tentokrát je to beletrizovaný životopis Hudba pro Kláru od chilské autorky se složitým příjmením Elizabeth Subercaseaux.

Naproti Metafory byl stánek nakladatelství Moba, které také patří k mým oblíbencům a rozhodně jsem tam nemohla nechat knížku Heřmánkové údolí. Navíc autorka Hana Marie Körnerová tam měla autogramiádu, takže knihu mám i s podpisem.

A na své děti jsem také nezapomněla. I tentokrát jsem kupovala v nakladatelství Grada, mám s jejich knížkami skvělou zkušenost, takže za dvě knihy jsem si mohla vybrat třetí.
    
A to je z veletrhu všechno. Pak mi přišla velice krásná kniha k recenzi. Jmenuje se Lizucha a napsala ji Lenka Juráčková. Už jsem se do ní začetla a vypadá to na velmi krásný příběh.

A poslední kniha? Tu mi poslala sama autorka. Napsala ji Daniela Šafránková a jmenuje se Anísa. Vypadá moc hezky a já se těším, až se do ní začtu.

4 komentáře:

  1. Jedinou knihu, kterou jsem poznala, je Stůj při mně. :) Je to docela dávno, co jsem ji četla a velice se mi líbila! Takové hodně lehké čtení s působivým příběhem s kapkou tajemna... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní velice dobře, už se těším, jak si ji přečtu.

      Vymazat
  2. Lizuchu jsem si taky chtěla vzít k recenzi, ale nějak nestíhám a je jí všude docela plno... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi sledujeme každá jiné stránky, protože Lizuchu jsem ještě nikde nepotkala. Ale líbí se mi, tohle je přesně ten styl knížek, které čtu.

      Vymazat